Knivattacken i Reading
David Wails, James Furlong och Joe Ritchie-Bennett dödades i terrordådet.

Misstanken: Hat mot homosexuella motiv för terrordådet i Reading

Publicerad 25 juni 2020 kl 12.59

Utrikes. Lördagens terrordåd i Reading i Storbritannien kan ha motiverats av hat mot homosexuella. Det skriver Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

De tre dödsoffren för den libyske terroristen Khairi Saadallah har under veckan namngetts i brittiska medier. Två av dem var britter; David Wails och 36-årige James Furlong medan den tredje, 39-årige Joe Ritchie-Bennett, kom från Philadelphia i USA. Ritchie-Bennett hade bott i Storbritannien de senaste femton åren.

Två av männen var bekräftat homosexuella och även den tredje ska, enligt obekräftade uppgifter, ha varit homosexuell. Det finns därför misstankar om att de tre männen valdes ut av den libyske terroristen, som invandrade illegalt till Storbritannien 2012, på grund av sin sexuella läggning.

– En homofobisk attack kan fortfarande vara ett terrordåd, påpekar en polisman som arbetar med fallet.

Så sent som i mars i år satt Khairi Saadallah i fängelse för ett drygt två år långt fängelsestraff för ett våldsbrott som inte var terrorrelaterat. Han släpptes emellertid ut i förtid sedan en domstol sänkt hans straff med åtta månader.

Khairi Saadallah uppges ha konverterat till kristendomen för två år sedan och engagerat sig i en lokal baptistkyrka. Förra året väckte han, trots det, underrättelsetjänsten MI5:s intresse då de misstänkte att han tänkte resa till Syrien av "extremistiska skäl".


Nyheter från förstasidan

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Polisen utreder Alexander Bard för Twitter-inlägget. "Blir det åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0