Skräckkabinettet

Flygplan mellanlandade för att plocka upp Fridolin – nu hånas MP-toppen på internet

Publicerad 16 april 2015 kl 16.32

Politik. Gustav Fridolin, utbildningsminister samt Miljöpartiets ena språkrör, hånas nu på internet för sina flygvanor efter att regeringens flygplan vid minst ett tillfälle mellanlandat på Bromma flygplats för att hämta upp honom.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den vänsterliberala kvällstidningen Expressen som idag uppmärksammade att regeringens flygplan vid flera tillfällen sedan den rödgröna regeringen tillträdde i höstas flugit mellan Arlanda och Bromma för att hämta upp ministrar när de åkt på tjänsteresor.

Mellan de båda flygplatserna är det bara fyra mil – trots det har ministrarna åkt taxi till Bromma flygplats, som ligger närmare centrala Stockholm, istället för att åka tåg till Arlanda där flygplanet stått parkerat. Vid de tillfällena har flygplanet alltså lyft från Arlanda för att därefter tvingas landa och lyfta en extra gång på Bromma flygplats för ministrarnas bekvämlighet.

En av dem som kritiseras hårt för det onödiga flygandet, de extra kostnaderna och den extra miljöbelastningen är Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin vars parti kräver att Bromma flygplats, som man alltså själva flitigt använder sig av, ska läggas ned.

– Det är lite så att vare sig det är Säpo, Försvarsmakten eller för den delen en polare som erbjuder skjuts så börjar du inte med att ifrågasätta parkeringen utan man dyker upp den plats och den tid man blir tillsagd att dyka upp, förklarar han sig för Expressen.

Fridolin hånas nu på internet och anklagas för dubbelmoral på grund av sina flygvanor. På Twitter har Twitterkontot "Fridolinjen" skapats som bland annat föreslår att man borde återöppna de tre Stockholmsflygplatserna i Barkarby, Skarpnäck och Tullinge för att kunna flyga mellan dem också.

Fria Tider har sökt Gustav Fridolins pressekreterare för en kommentar, men de har under dagen inte gått att nå.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ledamot i coronakommissionen gillar "Vi stöttar Anders Tegnell" på Facebook.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.