Sexmobben i Köln

Flyktingar slapp undan med villkorlig dom för sexövergreppen i Köln – skrattade efter domen

Publicerad 9 juli 2016 kl 16.48
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Två män som stått åtalade misstänkta för delaktighet i de massövergrepp som kvinnor utsattes för i tyska Köln på nyår fick sin dom i torsdags. De båda männen dömdes till villkorlig dom och kunde efter rättegången avslutats lämna domstolen som fria män.

Gilla artikeln på Facebook

Hundratals, kanske så mycket som uppemot ett tusental, män deltog under nyårsnatten i våldtäkter, sexuella ofredanden och andra övergrepp mot kvinnor i Köln i Tyskland. Sammanlagt har över 1.500 kvinnor anmält att de utsattes för övergreppen som fått stor medial uppmärksamhet.

I torsdags föll domen mot två av de män som åtalats för delaktighet i massövergreppen. Det rör sig om två flyktingar från Mellanöstern; 21-årige Hussain A från Irak och 26-årige Hassan T från Algeriet, skriver Daily Mail.

Hussain A åtalades för att ha kysst en kvinna mot hennes vilja och för att ha slickat henne i ansiktet. Hassan T åtalades för att, tillsammans med flera andra asylsökande män, ha sexofredat kvinnor i grupp.

– Ge mig flickorna, ge mig flickorna eller så dör du, ska den 26-årige algeriern ha skrikit åt två kvinnor som utsattes för asylsexmobben.

Under rättegången refererade åklagaren till de båda arabiska männen som "djur". Ett av offren, en 27-årig kvinna, började gråta när hon under rättegången berättade om skräcknatten när hon omringades och fick männens händer på rumpan och andra kroppsdelar. En väninna till henne berättade om hur hon skrek "nej nej nej" när hon antastades av invandrarna.

Men domen blev mild. Båda männen kom undan med ett års villkorlig dom och de kunde därefter lämna domstolen som fria män. Bilder tagna av pressfotografer visar hur de båda männen skrattar och gör segergester utanför domstolen.

Hussain A och Hassan T är de första män som åtalas och döms för sexövergreppen i Köln under nyår även om flera tidigare dömts för personrån under samma natt. Torsdagens domar tyder på att rättsväsendet ser ganska milt på att kvinnor utsattes för massövergrepp i den tyska storstaden och är en fingervisning om hur framtida domar kommer se ut.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Mer från Utrikes

Turkiskt artilleri träffade nära USA-bas

Pentagon bekräftar attacken.. "I ett område som turkarna vet har amerikanska styrkor närvarande."0 

Amerikanskt vikingablod får högtidsdag i USA

Trump inför "Leif Eriksson-dagen" i amerikanska almanackor.. Ska högtidlighålla nordiska människors bidrag till landets framgångar.0 

Turkiska intåget: Små civila förluster hittills

Mellan en och fyra döda civila.. Samtidigt har minst 13 PKK-krigare dödats, uppger CNN.0 

Sidor

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0