Sexmobben i Köln

Flyktingar slapp undan med villkorlig dom för sexövergreppen i Köln – skrattade efter domen

Publicerad 9 juli 2016 kl 16.48
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Två män som stått åtalade misstänkta för delaktighet i de massövergrepp som kvinnor utsattes för i tyska Köln på nyår fick sin dom i torsdags. De båda männen dömdes till villkorlig dom och kunde efter rättegången avslutats lämna domstolen som fria män.

Gilla artikeln på Facebook

Hundratals, kanske så mycket som uppemot ett tusental, män deltog under nyårsnatten i våldtäkter, sexuella ofredanden och andra övergrepp mot kvinnor i Köln i Tyskland. Sammanlagt har över 1.500 kvinnor anmält att de utsattes för övergreppen som fått stor medial uppmärksamhet.

I torsdags föll domen mot två av de män som åtalats för delaktighet i massövergreppen. Det rör sig om två flyktingar från Mellanöstern; 21-årige Hussain A från Irak och 26-årige Hassan T från Algeriet, skriver Daily Mail.

Hussain A åtalades för att ha kysst en kvinna mot hennes vilja och för att ha slickat henne i ansiktet. Hassan T åtalades för att, tillsammans med flera andra asylsökande män, ha sexofredat kvinnor i grupp.

– Ge mig flickorna, ge mig flickorna eller så dör du, ska den 26-årige algeriern ha skrikit åt två kvinnor som utsattes för asylsexmobben.

Under rättegången refererade åklagaren till de båda arabiska männen som "djur". Ett av offren, en 27-årig kvinna, började gråta när hon under rättegången berättade om skräcknatten när hon omringades och fick männens händer på rumpan och andra kroppsdelar. En väninna till henne berättade om hur hon skrek "nej nej nej" när hon antastades av invandrarna.

Men domen blev mild. Båda männen kom undan med ett års villkorlig dom och de kunde därefter lämna domstolen som fria män. Bilder tagna av pressfotografer visar hur de båda männen skrattar och gör segergester utanför domstolen.

Hussain A och Hassan T är de första män som åtalas och döms för sexövergreppen i Köln under nyår även om flera tidigare dömts för personrån under samma natt. Torsdagens domar tyder på att rättsväsendet ser ganska milt på att kvinnor utsattes för massövergrepp i den tyska storstaden och är en fingervisning om hur framtida domar kommer se ut.


Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0