Sexmobben i Köln
Förra året stoppade polisen hundratals araber i Köln.

"Toleransarmband": Så ska Köln nyårsstoppa arabiska sexmobbarna

Publicerad 15 december 2017 kl 13.54

Utrikes. Den tyska staden Köln har kommit på en ny idé för att stoppa arabiska sexmobbar på nyår. Staden ska dela ut så kallade toleransarmband, rapporterar Breitbart.

Gilla artikeln på Facebook

På nyår 2015/2016 våldtogs dussintals kvinnor och tusentals sexofredades på flera platser i Tyskland. Över 2.000 araber beräknas ha deltagit i övergreppen som till stor del var planerade och organiserade.

Värst var situationen i Köln där 22 kvinnor anmälde att de blivit våldtagna medan över 1.600 anmälde att de rånats eller utsatts för sexuella ofredanden. Gärningsmännen beskrevs som "män med arabiskt eller nordafrikanskt utseende" alternativt "mörkhyade" utlänningar.

Vid nyår förra året hade den tyska polisen satt in 1.500 man för att hindra sexmobbarna. Då ingrep polisen mot hundratals araber i Köln.

I år har man kommit på ännu en ny idé: toleransarmband. Kampanjen, som kallas "respekt", sponsras av de lokala myndigheterna och går alltså ut på att dela ur armband till personer så att de slutar våldta.

Enligt Kölns kontroversiella borgmästare Henriette Reker handlar kampanjen om att informera mobbarna att "inte sexuellt attackera andra eller skjuta fyrverkerier på individer, byggnader eller polis".

Om idén kommer från Sveriges polis, som 2016 delade ut "#tafsainte"-armband, för att stoppa övergrepp på svenska festivaler är oklart.

Men i sociala medier är flera kritiska, och där hävdas bland annat att armbanden är ett tecken på att den tyska kulturen har gett upp.

På nyårsafton i år ska dessutom hela 3.000 poliser och 400 säkerhetsvakter stationeras ut i den tyska staden för att stoppa de skoningslösa sexmobbarna.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0