Sexmobben i Köln
Förra året stoppade polisen hundratals araber i Köln.

"Toleransarmband": Så ska Köln nyårsstoppa arabiska sexmobbarna

Publicerad 15 december 2017 kl 13.54

Utrikes. Den tyska staden Köln har kommit på en ny idé för att stoppa arabiska sexmobbar på nyår. Staden ska dela ut så kallade toleransarmband, rapporterar Breitbart.

Gilla artikeln på Facebook

På nyår 2015/2016 våldtogs dussintals kvinnor och tusentals sexofredades på flera platser i Tyskland. Över 2.000 araber beräknas ha deltagit i övergreppen som till stor del var planerade och organiserade.

Värst var situationen i Köln där 22 kvinnor anmälde att de blivit våldtagna medan över 1.600 anmälde att de rånats eller utsatts för sexuella ofredanden. Gärningsmännen beskrevs som "män med arabiskt eller nordafrikanskt utseende" alternativt "mörkhyade" utlänningar.

Vid nyår förra året hade den tyska polisen satt in 1.500 man för att hindra sexmobbarna. Då ingrep polisen mot hundratals araber i Köln.

I år har man kommit på ännu en ny idé: toleransarmband. Kampanjen, som kallas "respekt", sponsras av de lokala myndigheterna och går alltså ut på att dela ur armband till personer så att de slutar våldta.

Enligt Kölns kontroversiella borgmästare Henriette Reker handlar kampanjen om att informera mobbarna att "inte sexuellt attackera andra eller skjuta fyrverkerier på individer, byggnader eller polis".

Om idén kommer från Sveriges polis, som 2016 delade ut "#tafsainte"-armband, för att stoppa övergrepp på svenska festivaler är oklart.

Men i sociala medier är flera kritiska, och där hävdas bland annat att armbanden är ett tecken på att den tyska kulturen har gett upp.

På nyårsafton i år ska dessutom hela 3.000 poliser och 400 säkerhetsvakter stationeras ut i den tyska staden för att stoppa de skoningslösa sexmobbarna.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Förslaget: Husägare ska betala 1,4 miljoner till VVS-branschen – per dag. Det nya lagförslaget är omotiverat och orimligt, skriver Landsbygdspartiets talesman Arne Gunnarsson i denna insändare.0 

Mer från Utrikes

ADL lovar ödelägga landets turistnäring med "obefogade" nazistanklagelser. Planerar sprida smutskastningskampanj i "CNN, NBC, New York Times och Washington Post", skriver ADL i ett brev.0 

Ultraljudschocken: Barnet ser ut som ett troll

"Demonbebisen" flinar onskefullt rakt in kameran.. Gravida tonåringens reaktion: "Det är ett jävla missfoster!"0 Plus

Sidor

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0