Sexmobben i Köln
Förra året stoppade polisen hundratals araber i Köln.

"Toleransarmband": Så ska Köln nyårsstoppa arabiska sexmobbarna

Publicerad 15 december 2017 kl 13.54

Utrikes. Den tyska staden Köln har kommit på en ny idé för att stoppa arabiska sexmobbar på nyår. Staden ska dela ut så kallade toleransarmband, rapporterar Breitbart.

Gilla artikeln på Facebook

På nyår 2015/2016 våldtogs dussintals kvinnor och tusentals sexofredades på flera platser i Tyskland. Över 2.000 araber beräknas ha deltagit i övergreppen som till stor del var planerade och organiserade.

Värst var situationen i Köln där 22 kvinnor anmälde att de blivit våldtagna medan över 1.600 anmälde att de rånats eller utsatts för sexuella ofredanden. Gärningsmännen beskrevs som "män med arabiskt eller nordafrikanskt utseende" alternativt "mörkhyade" utlänningar.

Vid nyår förra året hade den tyska polisen satt in 1.500 man för att hindra sexmobbarna. Då ingrep polisen mot hundratals araber i Köln.

I år har man kommit på ännu en ny idé: toleransarmband. Kampanjen, som kallas "respekt", sponsras av de lokala myndigheterna och går alltså ut på att dela ur armband till personer så att de slutar våldta.

Enligt Kölns kontroversiella borgmästare Henriette Reker handlar kampanjen om att informera mobbarna att "inte sexuellt attackera andra eller skjuta fyrverkerier på individer, byggnader eller polis".

Om idén kommer från Sveriges polis, som 2016 delade ut "#tafsainte"-armband, för att stoppa övergrepp på svenska festivaler är oklart.

Men i sociala medier är flera kritiska, och där hävdas bland annat att armbanden är ett tecken på att den tyska kulturen har gett upp.

På nyårsafton i år ska dessutom hela 3.000 poliser och 400 säkerhetsvakter stationeras ut i den tyska staden för att stoppa de skoningslösa sexmobbarna.


Nyheter från förstasidan

Kristersson: Dåligt av vänstern kalla oss "blåbruna"

"Jag tänker inte svara med samma mynt." Pressades av SVT om sin syn på SD:s "rötter i nazismen".0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0