Våldtäktsvågen i Hörby
Folkskolan i Brunnslöv är numera boende för flyktingbarn.

Flickor festade med flyktingbarn – en blev gruppvåldtagen

  • Fyra flyktingbarn bakom en gruppvåldtäkt och ytterligare tre våldtäkter i Hörby
  • Påstår själva att de är mellan 15 och 17 år gamla och därför har rätt till straffrabatt
  • Minst två flickor har utsatts för våldtäktsgänget
  • En av våldtäktsmännen tidigare dömd för att ha hotat knivmörda anställda på HVB-hem
Publicerad 11 augusti 2016 kl 17.08
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Flera så kallade flyktingbarn i Hörby i Skåne utreds just nu för en gruppvåldtäkt, ytterligare flera våldtäkter samt ett sexuellt ofredande.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del inträffade en grov våldtäkt, som flera av flyktingbarnen deltog i, i onsdags för drygt två veckor sedan. Aftonbladet skriver att övergreppet utfördes mot en kvinna i samband med en fest.

Flyktingbarnen misstänks för ytterligare minst tre våldtäkter samt ett sexuellt ofredande. Två av våldtäkterna ska ha inträffat fredagen och lördagen den 22 och 23 juli.

De drabbade är kvinnor över 15 år och är enligt medieuppgifter bekanta med flyktingarna sedan tidigare. Av rättegångshandlingar framgår att det finns minst två brottsoffer.

Männen har suttit anhållna misstänkta för övergreppen men nu släppts på fri fot igen på grund av sin påstått låga ålder.

– Det har funnits fyra frihetsberövade där anhållandet hävts, säger chefsåklagare Pernilla Åström på Södra Skånes åklagarkammare till Aftonbladet.

Kan ljuga om ålder
Våldtäktsmännen har i sin asylansökan själva hävdat att de är mellan 15 och 17 år gamla. Det är oklart om de uppgifterna kommer ifrågasättas av domstolen eller inte.

Christina Voigt, som är åklagare i Stockholm, hanterade förra hösten ett liknande fall där gärningsmännen var "flyktingbarn". Hon trodde däremot inte på gärningsmännens påståenden om att de var barn och minst ett av dem visade sig senare vara en vuxen 21-årig man.

Våldtäktsmisstänkta flyktingbarn ljuger om sin ålder

En av de misstänkta våldtäktsmännen, en "15-åring", bor i den gamla folkskolan i Brunnslöv utanför Hörby som 2010 gjordes om till HVB-hem för flyktingbarn. Var de övriga misstänkta bor är okänt och ingen av dem har uppehållstillstånd i Sverige.

En av de misstänkta har en profil på en populär kontaktsida på internet. På en av sina profilbilder poserar han i skinnjacka och solglasögon. Han har skäggstubb och ser ut att vara i 25-30-årsåldern.

Hotade knivmörda kvinna
"15-åringen" är en invandrare från Afghanistan som så sent som förra veckan dömdes till ungdomstjänst efter att ha hotat knivmörda en kvinna i 50-årsåldern som arbetar på HVB-hemmet.

Mannen visade en kniv och skar dessutom sönder ett fotografi av henne. Bland annat skar han ut ögonen, näsan samt skar i halsen på bilden. Han frågade dessutom om när han skulle bli lämnad ensam med henne och hotade att mörda både henne och ytterligare två anställda.

Vid ett tillfälle sade han att han "ångrade" att han inte "tagit chansen" att mörda tre av de anställda. Han sade också upprepade gånger att han tänker mörda dem.

Boende: Lugnt i Brunnslöv
Fria Tider har pratat med en boende i Brunnslöv som säger sig känna till att det bor flyktingbarn i den gamla folkskolan.

– Ja, det gör jag. Men jag har inte brytt mig om det heller speciellt, säger personen.

Enligt lokalbon har HVB-hemmet inte påverkat byn nämnvärt och gör inte att invånarna känner sig otrygga.

– Nej, det tycker jag inte. Inte ett skit, säger personen som vill vara anonym.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.