Knivattacken i Huddinge
Svea hovrätt.

"Flyktingbarn" var vuxen man – döms för knivdåd mot flicka som vägrade ha sex

Publicerad 17 februari 2016 kl 19.38

Inrikes. Ett ensamkommande flyktingbarn som uppgav sig vara 15 år dömdes till ungdomsvård för att ha knivskurit en flicka som vägrade ha sex med honom. Men hovrätten konstaterar att "pojken" i själva verket är en minst 22 år gammal vuxen man och skärper därför straffet till fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

När mannen kom till Sverige som asylsökare uppgav han sig vara 15 år och placerades därför på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Huddinge, rapporterar Mitt i.

I november fick han och hans rumskamrat kontakt med två flickor som de lyckades lura med sig till sitt boende. Där gjorde mannen sexuella närmanden mot en av flickorna.

Flickan värjde sig mot de sexuella inviterna och gick hem tillsammans med sin kompis.

Då blev mannen kränkt. Han följde efter flickorna och knivskar en av dem.

I december dömdes mannen till ungdomsvård. Han hade då vidhållit att han var ett 15 år gammalt barn och tingsrätten valde att tro på hans historia trots åklagarens bevis för att det i själva verket rörde sig om en vuxen man från tredje världen.

Bland annat fanns mannen registrerad för brott i Tyskland, där han istället uppgett att han var född 1988. En tandundersökning visade också att sannolikheten endast var två procent att han var yngre än 17,2 år och att han förmodligen var betydligt äldre.

I hovrätten kunde åklagaren lägga fram nya bevis som styrkte att den åtalade var vuxen. Mannen hade lämnat fingeravtryck i sitt hemland och då uppgett sig vara född 1992.

Domstolen valde därför idag att döma mannen som vuxen och skärpa straffet. Efter att ha avtjänat fängelsestraffet ska han utvisas ur landet.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.