Knivattacken i Huddinge
Arabiska män i grupp som trakasserar kvinnor på stan är ett växande problem i Stockholm.

Flyktingbarn var vuxen man – häktas för brutal knivattack mot kvinna

Publicerad 25 januari 2016 kl 15.33

Inrikes. Ett av de arabiska så kallade flyktingbarn som ägnar sig åt att sexterrorisera kvinnor i centrala Stockholm släpptes på fri fot eftersom han uppgav sig vara 16 år. Men nu har det framkommit att han i själva verket är minst 23 år, och han häktas därför i väntan på rättegång.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen, som är asylsökare från Algeriet, krävde att kvinnan skulle ha sex med honom. När hon tackade nej svarade han med att hugga henne i ansiktet med en kniv, enligt Dagens Nyheter.

I november åtalades mannen och dömdes till sluten ungdomsvård eftersom han påstod sig vara 16 år gammal. Han släpptes dessutom ur häktet av samma skäl.

Men nu har åklagaren presenterat nya bevis på att algeriern i själva verket är en vuxen man. Enligt Interpol i Algeriet är han född 1992 och var alltså 23 år när han gick till knivattack mot kvinnan, skriver DN.

I ett pass som mannen använt sig av i Tyskland står det istället att han är född 1986.

Nu har hovrätten beslutat att häkta mannen i väntan på att fallet tas upp där i början av februari.

Kvinnan mår mycket dåligt efter överfallet och har fått ärr över ansiktet, enligt DN.

Polisen larmade i helgen om att hundratals så kallade gatubarn från arabvärlden ägnar sig åt att systematiskt sexangripa och misshandla kvinnor i centrala Stockholm. Problemet är så allvarligt att polisen inte längre kan sköta sitt jobb, enligt en anonym poliskälla till SVT.

I november dömdes tre av de så kallade gatubarnen för att ha deltagit i en bestialisk gruppvåldtäkt mot en svensk kvinna på utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm i Stockholm. De turades tillsammans med andra i flera timmar om att brutalt misshandla och våldta den unga kvinnan. Trots att en läkare bedömde att åtminstone två av gärningsmännen var vuxna män kom alla tre undan med sluten ungdomsvård – i sex respektive nio månader.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0