FRA-lagen

FRA fortsätter bryta mot FRA-lagen

Publicerad 31 mars 2014 kl 10.08

Politik.Försvarets radioanstalts (FRA) interna bestämmelser för hur personuppgifter i vilande signalspaning ska hanteras följer inte FRA-lagen, rapporterar Metro.

Gilla artikeln på Facebook

FRA prickades i januari av Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamheten, Siun. Men på grund av sekretess gick innehållet i ärendet att få ut först efter ett regeringsbeslut i mars i år, enligt Metro.

”Det måste vara tydligt för den enskilde tjänstemannen vilka personuppgifter som får behandlas", skriver Siun i beslutet som tidningen har läst.

Den här gången handlar det om att FRA hanterar enskildas personuppgifter på ett sätt som strider mot FRA-lagen. Totalt har FRA prickats tio gånger sedan 2009. Kritiken har rört otillåtna sökbegrepp, personuppgiftshantering som inte följer lagen och för dålig gallring av databaser med känslig information om individer, skriver Metro.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Politik

Jimmie Åkessons krav: "Sanningsutredning om döden på äldreboenden”

Vill tillsätta "coronakommission".. Jimmie Åkesson: "Sverige har drabbats svårare än jämförbara länder"0 

SD vill öka restaurangbesöken

SD väljer motsatt väg i coronatider.. Partiets Kalmarbas vill dela ut presentkort för att få fler besöka restauranger och butiker.0 

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

Vetenskap

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Dansk gettopoet hittad död. Yahya Hassan väckte stor uppståndelse redan som tonåring.0