Terrordådet i Nice
Jacques Myard vill förbjuda slöjor och utvisa invandrare med dubbelt medborgarskap. Bilden är ett montage.

Fransk högerpolitiker: Totalförbjud slöjor, kasta ut utlänningarna och stäng jihadisternas moskéer

Publicerad 15 juli 2016 kl 18.26
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Inför ett totalförbud mot slöjor, utvisa invandrare med dubbelt medborgarskap och stäng igen alla moskéer som predikar hat. Det kräver nu den franske högerpolitikern Jacques Myard.
– Annars befinner vi oss snart på randen till inbördeskrig, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Myard är parlamentsledamot för franska Republikanerna, samma parti som förre presidenten Nicolas Sarkozy företräder. Han har suttit i parlamentet sedan 2002, men har en lång politisk karriär bakom sig och är en av medgrundarna till högerinitiativet UMP.

Le Figaro skriver att Myard nu kräver en skärpning av lagen för att få stopp på våldsspiralen men även få bort muslimska symboler från det offentliga rummet. Redan idag är heltäckande muslimska klädesplagg som burka och niqab förbjudna på offentlig plats i Frankrike, men Myard vill gå ett steg längre.

– Vi måste skicka hem dem som har dubbelt medborgarskap och vi måste skärpa lagstiftningen, säger han till ryska Sputnik.

– Vi måste implementera den sekulära statens idéer och principer och inte ha kvinnor i Frankrike som gömmer ansiktet bakom slöjor. Annars befinner vi oss snart på randen till inbördeskrig.

Myard talar även om att "stänga moskéer som sprider hat" och att återupprätta diplomatiska förbindelser med president Bashar al-Assad i Syrien så att franska myndigheter mer effektivt kan spåra upp IS-anknutna jihadister.

Den 68-årige parlamentsledamoten och juristen har tidigare gjort sig känd för att förespråka en självständig fransk utrikespolitik, oberoende av EU och USA, och att Frankrike borde samarbeta med Ryssland. Inte minst vill han fördjupa samarbetet när det gäller kampen mot terrorismen.

– Vi måste söka ett djupare samarbete och jag är starkt för att häva sanktionerna mot Ryssland eftersom vi uppenbarligen blandat ihop våra allierade med våra fiender. Ryssland är givetvis inte vår fiende, säger Jacques Myard till Sputnik.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.