Arkivbild.

Gäng kastade molotovcocktail mot polis

Publicerad 10 april 2017 kl 09.58

Inrikes. Det blev oroligt i Göteborgsförorten Hammarkullen på söndagskvällen. Ett ungdomsgäng startade våldsamt upplopp och kastade molotovcocktail mot en civilpolis, skriver polisen på sin hemsida. Det var andra kvällen i rad som polis angreps i området.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som polisen larmades om oroligheter i Hammarkullen. Räddningstjänsten var redan på plats för att släcka en brinnande bil.

När polisen anlände startade ett ungdomsgäng våldsamt upplopp.

Polisen skriver på sin hemsida att ungdomarna gjort sig skyldiga till våldsamt upplopp vid två tillfällen samt försök till våld mot tjänsteman "genom att kasta en molotowcoctail mot en civil polis".

Polisen klarade sig dock oskadd.

– Det är naturligtvis förenat med livsfara om uniformen eller något annat skulle antända, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till GP.

Flera molotowcoctails kastades också mot andra mål i området.

Tre personer omhändertogs av polisen för störande av allmän ordning. En av personerna hade plasthandskar på sig som "stank bensin", uppger polisen. Polisen beslagtog även nio oanvända molotovcocktail.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman samt skadegörelse gällande den brinnande bilen.

Det var andra dagen i rad som det var oroligt i området. Under lördagskvällen kastade ett 30-tal maskerade personer stenar och anlade bränder med molotovcocktails, skriver GP. Då träffades en polisman av en sten.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Michael Bloomberg djupt impopulär bland väljarna

Trög start för 77-årige oligarken. Står och stampar efter att ha gett sig in i presidentvalskampanjen.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0