Islamismen i Miljöpartiet

Per Gahrton: Islamister försöker infiltrera "nästan alla partier"

Publicerad 26 januari 2019 kl 14.21

Inrikes. Påståenden om islamisering i Sverige brukar kallas för "islamofobi". Nu hävdar dock även Miljöpartiets grundare Per Gahrton att islamister försöker ta sig in i den svenska politiken.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en debatt med skribenten Sofie Löwenmark i Opinion Live i torsdags som MP-grundaren Per Gahrton påpekade att islamister försöker infiltrera, "komma in i", svensk politik.

Diskussionen handlade om de många fall av islamism och islamister som dykt upp inom Miljöpartiet, som Gahrton grundade 1981.

Händelser som nämndes var bland andra Mehmet Kaplans kopplingar till islamister och när muslimen Yasri Khan, kandidat till MP:s partistyrelse och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, 2016 vägrade skaka hand med en kvinnlig reporter.

– Det finns utredningar som visar att det finns, tyvärr, islamister som försöker komma in i nästan alla partier, sade Gahrton under debatten.

Han förnekade dock blankt att MP inte lärt sig eller gjort något åt det.

– Vi är ju det parti som har slängt ut folk, hävdade han.

Sofie Löwenmark köpte dock inte hans argument och menade bland annat att Miljöpartiet genom sitt agerande inte längre är trovärdiga feminister. Hon påpekade att Miljöpartiet i sin strävan att visa "tolerans" och "mångfald" har gått så långt att partiet i stället börjat acceptera intolerans från vissa grupper. "Hur många miljöpartister som helst" har till exempel visat stöd för islamistpartiet AKP, enligt henne.

– Om ni ska vara trovärdiga i er feministiska och antirasistiska framtoning så måste man fräsa ifrån ordentligt när man har det här i sitt egna parti, sade hon och fortsatte ge exempel på en tidigare miljöpartist som bjöd in Usama Bin Ladens mentor till en föreläsning.

Löwenmark påpekade också att Per Gahrton satt i Radio Islam och pratade på 1980-talet. På detta svarade han att det var en "dum sak".


Nyheter från förstasidan

SD kräver Tegnells avgång

"Har getts chans på chans att korrigera sina misstag". SD-ledaren Jimmie Åkesson kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång i ett debattinlägg ikväll.0 

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus