SD:s alternativa Nobelfest
Pia Djupmark.

Grand Hotel: Våra gäster "måste dela värdegrunden"

Publicerad 6 november 2016 kl 17.35
Av Mattias Albinsson

Politik. Grand Hotels VD Pia Djupmark säger i en intervju med Aftonbladet att hotellets kunder "måste dela värdegrunden".

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är att Grand Hotel under söndagen ångrat att Sverige­demokraterna och dess partigrupper Adde och Idde i Europa­parlamentet i fredags fick anordna en gala på hotellet.

I framtiden kommer hotellet vara mer noga så att inte fel gäster släpps in i salongerna.

– De måste dela värdegrunden. Vi vill ju inte behandla folk olika, det är skillnaden, säger Djupmark och fortsätter:

– Med den bakgrund och den mångfald vi har som jobbar här på Grand Hotel så går det här helt fel. Jag tror någonstans att våra gäster vet det.

Hon säger också att politiska partier och "kontroversiella gäster" kan komma att portas. Det är oklart om det innebär att politiker som Jimmie Åkesson och Nigel Farage i framtiden inte kommer få checka in på hotellet. Hotellet ska först arbeta fram rutiner för hur kunder med fel politiska åsikter ska hanteras.

– Det är ett arbete som vi måste ha internt och det kommer inte ske på två dagar eller två veckor. Det är ett jobb som börjar imorgon och som vi måste jobba mycket med i framtiden, säger Djupmark.

Från sverigedemokratiskt håll riktas skarp kritik mot Grand Hotel och ett uttalande om att "hotellets renommé och förtroendekapital har tagit skada” på grund av galan.

– De tyckte inte att så var fallet när de lät Saudiarabien fira sin nationaldag där. Men nu ångrar man att demokratiskt valda politiker delar ut ett demokratipris till en frihetshjälte som varit med om att störta en av världshistoriens värsta diktaturer, säger partiets chefs­ideolog och gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson till Aftonbladet.

– Det är hyckleri på en nivå som vi aldrig har sett tidigare!

Adde och Idde är ett politiskt parti på europeisk nivå respektive en tankesmedja som helt domineras av brittiska Ukip. 21 av Adde:s 27 EU-parlamentariker kommer från Ukip.

Ukip blev Stor­britanniens största parti i EU-valet 2014. Trots det anklagas Adde för att vara "högerextremt" av social­demokratiska Aftonbladet som tillsammans med syster­tidningen Svenska Dagbladet drog igång mediedrevet mot Grand Hotel.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0