SD:s alternativa Nobelfest

Kampanj mot Grand Hotel inför SD-gala – SD: "Löjliga anklagelser"

Publicerad 4 november 2016 kl 10.57
Av Mattias Albinsson

Politik. En vänster­kampanj pågår just nu mot Grand Hotel i Stockholm med anledning av en SD-kopplad gala som hålls på hotellet under eftermiddagen.
– Det här är löjliga anklagelser, säger partiets pressekreterare Felix Byström till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Galan anordnas av Sverige­demokraternas arbets­grupper i Europa­parlamentet Adde och Idde (Alliance for Direct Democracy in Europe) där inte minst brittiska Ukip ingår. Namnet på galan är European Freedom Awards och en av kvällens gäster är förre Ukip-ledaren Nigel Farage.

Jippot har bland annat uppmärksammats av de båda syster­tidningarna Svenska dagbladet och Aftonbladet. "400 gäster från Europas extremhöger intar Grand Hotel", dundrar den social­demokratiska tabloiden, något som fått fart på vänsterns internet­krigare.

Ett par tusen vänster­aktivister har i en koordinerad kampanj sökt upp Grand Hotels Facebooksida för att rösta ned hotellet och ge det bottenbetyg. Syftet är att försöka skada hotellets anseende som hämnd för att det tillåter SD som gäster.

SD:s pressavdelning känner inte till kampanjen eftersom man har fullt upp med galan.

– Det här är löjliga anklagelser som de kommer med. Jag ser inte att det här på något sätt är hederligt av dem, utbrister partiets pressekreterare Felix Byström för Fria Tider.

Han dementerar även Aftonbladets påståenden om höger­extremism och säger att det inte stämmer att de partier som bjuds in är våldsbejakande.

– Absolut inte och det är inte vi som har bjudit in dem heller. Det här är representanter från Adde och Idde som är våra arbetsgrupper i Europa­parlamentet.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0