Centern och pedofilerna
Fredrick Federley på sin gård i Björbo.

Grannarna: Federley fortsätter ljuga om pedofilen

Publicerad 13 december 2020 kl 10.12

Inrikes. EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) påstår nu att han inte kände till detaljerna kring sin pojkväns barnvåldtäkter. Nu anklagas han för att ljuga, rapporterar Stoppa Pressarna.
– Han ljuger och det har han gjort hela tiden, säger en granne.

Gilla artikeln på Facebook

I en lång intervju i Avesta Tidning lägger Fredrick Federley ut texten om hur dåligt han mår efter att väljarna fått reda på att hans homosexuelle före detta sambo har avtjänat ett fängelsestraff för grova barnvåldtäkter.

I intervjun påstår Federley att han den 14 juni fick reda på att pojkvännen hade suttit i fängelse. I augusti fick han läsa ett psykologutlåtande i vilket barnpornografibrott och sexualbrott mot barn nämndes, uppger politikern.

C-toppen hävdar dock att han inte har läst domen mot pojkvännen.

– Det klarar jag inte. Då går jag sönder, säger han till tidningen.

Först när Stoppa Pressarna i slutet av november började gräva i historien och prata med grannarna i Björbo, där politikern har sin gård, valde Federley att separera med barnvåldtäktsmannen.

Men uppgifterna som Federley nu kommer med om sin kännedom om brotten stämmer inte, enligt källor till Stoppa Pressarna.

– Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo.

Grannarna reagerade redan i samband med att uppgifterna om pedofilen först blev kända, eftersom Federley i sina svar låtsades som om han inte hade känt till pojkvännens barnvåldtäkter.

Uppgiftslämnare säger även till Stoppa Pressarna att Federleys syster hade läst domen och i detalj pratat om brotten med C-toppen. Själv hävdar dock Federley i intervjun att systern "inte pratat om innehållet" med honom.

Fredrick Federley meddelade i fredags att han lämnar alla sina politiska uppdrag.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0