Islamistimamen i Gävle

Granskade lokal moské – hotas till livet

Publicerad 30 mars 2016 kl 17.54

Inrikes. Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad, GD, har mottagit dödshot efter att ha publicerat granskningar av Gävlemoskén. Bakom hoten står en nära släkting till imamen Abo Raad, skriver tidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider skrev i september förra året om att GD utsatts för bombhot efter att ha skrivit om Gävleimamen Abo Raad och hans extremistkopplingar. Den IS-hyllande imamen pekades av tidningen ut som den "militanta islamismens ledare i Sverige".

Nu har GD fortsatt att granska personerna kring moskén, vilket har lett till nya hot. En "nära släkting" till Abo Raad ska ha ringt upp chefredaktör Anna Gullberg och hotat att döda eller skada henne.

– Det här är ett direkt hot mot pressfriheten. Hoten har ett uppenbart samband med de publiceringar som Gefle Dagblad gjort, säger Gullberg i en kommentar.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot men hänvisar till förundersökningssekretessen. Släktingen som pekas ut som gärningsman nekar till brott.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0