Islamistimamen i Gävle

Granskade lokal moské – hotas till livet

Publicerad 30 mars 2016 kl 17.54

Inrikes. Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad, GD, har mottagit dödshot efter att ha publicerat granskningar av Gävlemoskén. Bakom hoten står en nära släkting till imamen Abo Raad, skriver tidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider skrev i september förra året om att GD utsatts för bombhot efter att ha skrivit om Gävleimamen Abo Raad och hans extremistkopplingar. Den IS-hyllande imamen pekades av tidningen ut som den "militanta islamismens ledare i Sverige".

Nu har GD fortsatt att granska personerna kring moskén, vilket har lett till nya hot. En "nära släkting" till Abo Raad ska ha ringt upp chefredaktör Anna Gullberg och hotat att döda eller skada henne.

– Det här är ett direkt hot mot pressfriheten. Hoten har ett uppenbart samband med de publiceringar som Gefle Dagblad gjort, säger Gullberg i en kommentar.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot men hänvisar till förundersökningssekretessen. Släktingen som pekas ut som gärningsman nekar till brott.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0 

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0