Islamistimamen i Gävle

Granskade lokal moské – hotas till livet

Publicerad 30 mars 2016 kl 17.54

Inrikes. Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad, GD, har mottagit dödshot efter att ha publicerat granskningar av Gävlemoskén. Bakom hoten står en nära släkting till imamen Abo Raad, skriver tidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider skrev i september förra året om att GD utsatts för bombhot efter att ha skrivit om Gävleimamen Abo Raad och hans extremistkopplingar. Den IS-hyllande imamen pekades av tidningen ut som den "militanta islamismens ledare i Sverige".

Nu har GD fortsatt att granska personerna kring moskén, vilket har lett till nya hot. En "nära släkting" till Abo Raad ska ha ringt upp chefredaktör Anna Gullberg och hotat att döda eller skada henne.

– Det här är ett direkt hot mot pressfriheten. Hoten har ett uppenbart samband med de publiceringar som Gefle Dagblad gjort, säger Gullberg i en kommentar.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot men hänvisar till förundersökningssekretessen. Släktingen som pekas ut som gärningsman nekar till brott.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0