Islamistimamen i Gävle
Gävle moské.

Sveriges Radio gjorde flera radioreportage från islamistmoské

Publicerad 10 september 2015 kl 17.37

Media. Sveriges Radio har tidigare gjort flera högtidliga reportage från Al-rashideen-moskén i Gävle som idag avslöjats som ett näste för militant islamism i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

För några år sedan gjorde Sveriges Radio ett par år i rad reportage från Al-rashideen-moskén i Gävle i samband med den muslimska fastemånaden ramadan.

– Fastan handlar om mer än att bara att äta att dricka, säger den kvinnliga SR-reportern i ett radioinslag från 2011.

Istället får vi inslaget lära oss att ramadan i första hand handlar om att "hålla sig från onda tankar och dåliga handlingar". Året därpå gjordes ett liknande okritiskt radioinslag med samma innebörd.

Men Gävle moské, som det statliga radiobolaget gjorde flera glättiga reportage ifrån för bara några år sedan, har den senaste tiden blivit allt mer ifrågasatt.

Tidigare i sommar avslöjades att moskéns imam Abu Raad kräver att homosexuella ska avrättas och idag avlöjade Gefle Dagblad att imamen är den militanta islamismens ledare i Sverige.

Moskén i Gävle var tidigare en metodistkyrka, men metodist­församlingen tvingades 2007 sälja kyrkan och låta den bli en moské istället. Då var man bara 30 medlemmar kvar i församlingen och antalet muslimer i den muslimska förening som köpte den var tio gånger så stort.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Media

Stefan Löfven håller tal till nationen i SVT

Ovanliga åtgärden.. SVT: "Vi har en extraordinär situation i Sverige."0 

Helle Klein: Låt media mörka dödsfallen i Sverige

"Blir lätt ännu mer panikstämning" annars.. Nu vill Aftonbladet-veteranen mörka dödssiffrorna för befolkningen.0 

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0