Nya asylkaoset

Grekland stoppade 10.000 invandrare – på ett dygn

Publicerad 1 mars 2020 kl 13.40

Utrikes. Bara under lördagen stoppade Grekland nästan 10.000 illegala invandrare från att ta sig in i landet genom gränsen från Turkiet, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på lördagen som den turkiske presidenten bekräftade att han hade "öppnat portarna" för araber och andra tredje världen-folkslag som vill tränga illegalt in i EU via Turkiet.

Beskedet har satt mycket hård press på Grekland. Enligt den grekiska regeringen stoppades knappt 10.000 personer som försökte ta sig över gränsen – bara under lördagen.

Videoklipp visar hur stora mobbar av män lever rövare i gränsområdet. På en av filmerna syns en grupp män klippa sönder ett gränsstaket, kasta sten och gasta "Allahu akbar".

Turkiets inrikesminister Suleyman Soylu twittrar på söndagsmorgonen att 76.358 personer sedan i fredags har lämnat den turkiska gränsen för att ta sig in i Europa.

Enligt RT visar rapporter från området att vissa av de illegala invandrarna lyckats ta sig över gränsen, trots den grekiska responsen.

EU:s gränsmyndighet Frontex har höjt sin beredskap vid gränsen och kommer att skicka personal och teknisk utrustning till Grekland, enligt AFP.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0