Pride Stockholm
Kungsholmens gymnasium.

Gymnasieskola firade "Pride" genom att kissa på naken kvinnlig elev

Publicerad 9 april 2015 kl 06.45

Inrikes. En manlig student som inför publik ställer sig och urinerar på en naken kvinnlig student – så firades en så kallad "Pridevecka" på Kungsholmens gymnasium förra månaden.
– Det var som en teaterupplevelse, säger skolans rektor Lesley Brunnman till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 20 mars i år, som avslutning på en så kallad "Pridevecka", som det i aulan på Kungsholmens gymnasium i Stockholm anordnades en något annorlunda tillställning. En kvinnlig elev klädde plötsligt av sig naken på scenen varefter en manlig elev först började knuffa och slå henne för att slutligen ställa sig och urinera på henne inför publiken.

Skolan gick måndagen efter "showen" ut med ett utskick till alla anställda, undertecknat skolans rektorer, där man försökte tysta ned händelsen och uppmanade dem att "inte sprida detta vidare". Men en av dem som tagit del av mailet har trots det anonymt kontaktat Fria Tider och vill att vi uppmärksammar vad som försiggår på skolan.

När Fria Tider ringer upp en av skolans rektorer, Lesley Brunnman, vill hon först inte kommentera händelsen och låtsas inte veta så mycket om den.

– Ja, jag har hört talas om det, svarar hon.

Ni har ju skickat ut ett mail som bland annat du har skrivit under, ditt namn står där, Lesley? Och i mailet står det att det var en tjej som klädde av sig naken och någon kissade på henne, bland annat. Är det inte något som du kan ge någon mer information om?
– Jag har ingen mer information än den som står i mailet.

Men är den här händelsen polisanmäld? Var den en del av ett program eller hur var upplägget?
– Det var vår Pride association som hade ett program den veckan och de hade bjudit in till en liten happening. Det var ingenting som de hade förväntat sig heller utan de hade bjudit in olika aktörer från olika instanser och det här var elever från en annan skola och då var det som en teaterupplevelse.

Så det här var ett inslag, det var ett planerat inslag? Det var ingen som kom utifrån och vandaliserade alltså?
– Det här var elever från en annan skola som uppträdde och ansåg att det här var en teaterupplevelse.

Så man såg det som en teaterupplevelse att en manlig elev kissade på en kvinnlig?
– Ja, vi har haft diskussioner med polisen, men det har inte gjorts någon polisanmälan, nej.

Den här kvinnliga eleven, har hon upplevt sig kränkt eller var hon med på det här?
– Det var hennes arrangemang, men hon är inte en av våra elever.

Vilken skola kom hon ifrån?
– Det kan jag inte kommentera.

Kungsholmens "Pridevecka" anordnades mellan den 16 och 20 mars i syfte att "uppmärksamma HBTQ-frågor och problematiken kring dem". I ett pressmeddelande från arrangörerna heter det bland annat att man ville sprida en "stämning av öppenhet och kärlek, där alla ska känna sig välkomna" och att man hoppades ändra på den "hetero-cis-norm" som man menar att skolan "starkt präglas" av.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.