Gruppvåldtagna 13-åringen
Det kvinnliga kassabiträdet hotades med kniv i samband med rånet. Det var Abdirahman, till höger, som var drivande i våldtäkten mot den 13-åriga flickan, som skedde i hans familjs lägenhet i Västerås.

Här rånar han 7-Eleven – veckor efter att ha dömts för blodiga gruppvåldtäkten

Publicerad 30 juli 2018 kl 14.55

Inrikes. Abdirahman, som uppges vara 17 år, var en av de fyra afrikaner som gruppvåldtog en 13-årig flicka i Västerås tills hennes underliv sprack. Trots det bestialiska övergreppet släpptes somaliern på fri fot efter domen i tingsrätten – och bara en månad senare knivrånade han en 7-eleven-butik i Hammarbyhöjden. Men tingsrätten vägrar även denna gång att döma honom till fängelse.

Dela artikeln

© FT

Ur Fria Tider den 23 juli.

© Polisen

Abdirahman grips av polis efter rånet.

Fria Tider har i flera tidigare artiklar skrivit om den 13-åriga flicka i Västerås som efter en skolavslutning 2017 blev utsatt för en blodig och utdragen gruppvåldtäkt i en lägenhet i Västerås.

Övergreppet var så brutalt att flickans underliv sprack. Men även efter att hon börjat blöda fortsatte afrikanerna gruppvåldtäkten, som också filmades. Filmen spreds senare på sociala medier.

Tre somalier dömdes i april i år för våldtäkt mot barn av Västmanlands tingsrätt. En fjärde våldtäktsman slapp helt åtal eftersom han uppgavs vara minderårig.

Domen överklagades och i juli valde Svea hovrätt att kraftigt sänka straffen för de tre somalierna – till fyra respektive fem månaders ungdomsvård.

Nu döms en av dem återigen – för ett knivrån mot 7-Eleven på Finn Malmgrens plan i Hammarbyhöjden i Stockholm.

Efter domen i tingsrätten den 18 april försattes somalier på fri fot. Bara dryga månaden senare, den 25 maj, slog han till mot butiken tillsammans med en annan afrikan.

Det kvinnliga butiksbiträdet beskrev under rättegången att de två maskerade afrikanerna stormade in i 7-Eleven-butiken. Den ene hoppade över disken och hotade henne med kniv. Han krävde att hon skulle öppna kassaskåpet, men hon förklarade att hon inte kunde göra det.

Bytet blev istället kassalådan, som innehöll knappt 7.200 kronor i kontanter, samt cigaretter till ett okänt värde.

Slipper fängelse – igen
Enligt Södertörns tingsrätt skulle rånet "för en vuxen person" ha ett straffvärde motsvarande fängelse ett år och sex månader. Domstolen konstaterar dock att Abdirahman "endast var 17 år" och dömer honom till ungdomsvård, vilket innebär att han placeras på ett HVB-hem.

Det saknas nämligen "synnerliga skäl för fängelse", anser rätten.

"I detta fall anser tingsrätten att vare sig att straffvärdet, brottslighetens art eller omfattningen av tidigare brottslighet utgör synnerliga skäl att välja fängelse som påföljd", skriver Södertörns tingsrätt i domen.

Detta trots att somaliern, innan han dömdes för gruppvåldtäkten, så sent som i september 2017 dömdes för att ha rånat två svenskar på deras Macbook Air-datorer i Västerås. Även den gången blev straffet ungdomsvård.

Likt de två andra våldtäktsmännen har Abdirahman fått ett svenskt pass och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.