Gruppvåldtagna 13-åringen
Johannisbergs ungdomshem i Kalix är för långt från Stockholm, klagar våldtäktsmannen.

Våldtäktsman kräver slippa ungdomsvård i Norrland: "För långt – vill bo närmare Stockholm"

Publicerad 27 augusti 2018 kl 14.25

Inrikes. Abdullahi var en av de tre somalier som fick kraftigt sänkta straff i hovrätten efter en blodig gruppvåldtäkt mot en 13-årig flicka i Västerås. Nu vill han slippa avtjäna sin korta ungdomsvård i Kalix i Norrbotten.
"Jag vill att ni ska placera mig närmare en stad som t ex Stockholm, Uppsala", skriver Abdullahi i ett överklagande till domstolen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har i flera tidigare artiklar skrivit om de fyra somalier som gruppvåldtog en 13-årig flicka i Västerås.

Afrikanerna filmade när de våldtog flickan tills hon började blöda – och filmen spreds sedan till flickans skolkamrater.

Hovrätten valde tidigare i juli att kraftigt sänka straffet för de tre somalier som dömts för övergreppet. Den fjärde slapp straff eftersom han uppgavs ha varit under 15 vid brottstillfället.

Abdullahi, som uppges vara 17 år, fick straffet sänkt från åtta till fem månaders sluten ungdomsvård. Men nu är han missnöjd med placeringen på Johannisbergs ungdomshem i Kalix.

I ett överklagande skriver han:

"Anledningen till det är att det är för långt för mig och mina föräldrar kommer inte kunna besöka mig för att det är för långt. Jag vill att ni ska placera mig närmare en stad som t ex Stockholm, Uppsala."

En annan av somalierna, Abdirahman, knivrånade en 7-eleven-butik i Hammarbyhöjden sedan han släppts på fri fot direkt efter att ha dömts för gruppvåldtäkten i tingsrätten. Han dömdes för rånet, återigen till ungdomsvård, i juli i år.

Ingen av afrikanerna kan med gällande lagstiftning utvisas ur Sverige, eftersom samtliga har fått svenska pass.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.