Gruppvåldtagna 13-åringen
Polisens bilder på de tre dömda.

13-åriga flickan började blöda: De fortsatte våldta ändå – och nu får alla tre stanna i Sverige

Publicerad 25 april 2018 kl 21.04

Inrikes. De fyra somalierna våldtog en 13-årig flicka i Västerås tills hon började blöda, för att sedan fortsätta våldtäkten. Nu döms tre av somalierna till några månaders ungdomsvård och skadestånd. Ingen av dem kan utvisas med nuvarande lagstiftning – eftersom de har fått svenska pass. Gruppvåldtäkten filmades och spreds sedan på sociala medier, och flickan, som mått extremt dåligt och skurit sig efter övergreppet, har fått utstå glåpord i skolan.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Polisens bild toaletten och duschutrymmet där flickan gruppvåldtogs.

Den 14 juni 2017, dagen efter skolavslutningen, blev en 13-årig flicka gruppvåldtagen inne på en toalett i en lägenhet i Västerås.

Gärningsmännen var tre somalier som alla uppges vara födda år 2000. En fjärde somalier deltog i gruppvåldtäkten men slipper straff eftersom han var registrerad som minderårig vid tillfället.

I polisförhör har flickan berättat att somalierna bjöd henne på alkohol och att hon blev mycket påverkad.

En av gärningsmännen tog då med henne in på toaletten och våldtog henne. 

När hon kom tillbaka till vardagsrummet skrattade alla som satt där och tittade på henne, berättade flickan.

Sedan tog en annan somalier med henne till toaletten för att våldta henne tillsammans med en tredje. När de befann sig inne på toaletten kom även den minderårige somaliern in och hade samlag med flickan, vilket ledde till att flickans underliv sprack och blod började rinna.

När hon gråtande tagit sig ut på balkongen kom en av somalierna och våldtog henne en gång till på balkongen – medan de andra tittade på.

Flickan har efter gruppvåldtäkten skurit sig själv, blivit kall, argsint och lättretat. Hon har hög frånvaro i skolan och på nätterna drömmer hon mardrömmar, gråter och kan inte sova ensam.

Minst två av somalierna filmade det utdragna övergreppet och våldtäktsfilmen spreds på sociala medier. Filmsekvenserna blev ett av åklagarens starkaste bevis och spelades upp under rättegången, skriver Sveriges Television.

I skolan och på andra ställen har flickan blivit utsatt för glåpord. Hon har utsatts för ryktesspridning och fått meddelanden via sociala medier om att inte polisanmäla gruppvåldtäkten.

Under nattetid har det kastats sten mot flickans och hennes familjs hem, berättade mamman vid rättegången.

Ungefär tre veckor efter händelsen drabbades flickan även av körtelfeber, som hon enligt läkare kan ha fått det genom "sexuella kontakter". Hon drabbades av 40 graders feber.

Allmänna handlingar visar att alla de tre dömda har medborgarskap i både Sverige och Somalia – och det går därför inte att utvisa dem till Afrika så länge lagstiftningen ser ut som den gör idag.

Så sent som i september 2017 dömdes två av somalierna för ett rån som begicks i april 2017. Straffet blev då ungdomsvård.

Den 18 april meddelade Västmanlands tingsrätt domen i våldtäktsmålet. De tre åtalade somalierna döms alla för våldtäkt mot barn och straffet blev åtta månaders ungdomsvård vardera. De ska tillsammans betala sammanlagt drygt 186.000 kronor i skadestånd till flickan.

Två av somalierna döms även för barnpornografibrott.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill göra det brottsligt att "förneka folkmord"

Aviserar nya inskränkningar i yttrandefriheten. Kan även bli straffbart ifrågasätta "brott mot mänsk­ligheten och krigs­förbry­telser". 0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.