Vårgårdamordet
Loran Mogi är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat sin före detta flickvän, en ung svensk kvinna från Vårgårda.

Han är efterlyst för mord på sin svenska ex-flickvän

Publicerad 14 augusti 2015 kl 22.58

Inrikes. Loran Mogi, 24, begärdes idag häktad i sin frånvaro misstänkt för mordet på sin före detta flickvän. Nu är han efterlyst i hela Europa.
– Jag ska gå in med en europeisk arresteringsorder under helgen, säger chefsåklagare Lena Medelius.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under torsdagen som en 23-årig svensk kvinna hittades död i sin före detta pojkväns lägenhet i Vårgårda. Enligt polisen hade kvinnan slagits ihjäl med kraftigt våld mot huvudet och kroppen.

Men den före detta pojkvännen, som man misstänker är mördaren, var spårlöst försvunnen och polisen har ännu inte lyckats få tag på honom.

– Vi har ingen aning som det är just nu utan vi söker på en bred front på de adresser som kan vara aktuella i det här fallet, sade polisens presstalesman Christer Fuxborg till Fria Tider under torsdagen.

Under fredagen begärdes ex-pojkvännen, Loran Mogi, häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord och chefsåklagare Lena Medelius ska nu gå ut med en efterlysning efter honom.

– Jag ska gå in med en europeisk arresteringsorder under helgen, säger hon till GT.

Anledningen till efterlysningen är att det finns misstankar om att Loran Mogi, som är kongolesisk medborgare, kan ha flytt utomlands efter mordet.

Bild:

© Privat

Loran Mogi är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat sin före detta flickvän, en ung svensk kvinna från Vårgårda.


Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0