Vårgårdamordet

Misstänkte mördaren greps i Tyskland

Publicerad 27 augusti 2015 kl 17.11

Inrikes. Efter att ha efterlysts av Interpol kunde afrikanen Loran Mogi, 24, på torsdagen gripas av polis i tyska Hannover. Mogi misstänks ha dödat sin svenska ex-flickvän i Vårgårda i Västergötland.

Gilla artikeln på Facebook

– Det var efter ett väldigt fint samarbete med tyska åklagare och polis. De har varit oerhört smidiga och tydligen kompetenta också eftersom de lyckades gripa honom, säger kammaråklagare Robert Beckard till Alingsås Tidning.

Loran Mogi, som är kongolesisk medborgare, höll sig gömd på ett asylboende i Hannover. Han ska nu förhöras av tysk polis och kan föras till Sverige redan nästa vecka förutsatt att han samtycker till det.

Det för precis två veckor sedan som en 23-årig svensk kvinna hittades död i sin före detta pojkväns lägenhet i Vårgårda. Enligt polisen hade kvinnan slagits ihjäl med kraftigt våld mot huvudet och kroppen. Den 24-årige afrikanen efterlystes via Interpol och den svenska åklagaren gick in med en europeisk arresteringsorder.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0