Explosionen i Göteborg
Maciej Gumkowski, som numera kallar sig "Mark Lorentzon", jagas för explosionen i Göteborg.

Han är misstänkte bombmannen

Publicerad 30 september 2021 kl 16.41

Inrikes. En 55-årig invandrare som numera heter Mark Lorentzon men är född som Maciej Gumkowski i polska Gdansk är den misstänkte gärningsman som jagas för explosionen på Övre Husargatan i Göteborg.

Gilla artikeln på Facebook

Lorentzon åtalades nyligen för att ha ofredat och jagat en person i chefsposition på sin mammas äldreboende.

Mamman stod också på hyreskontraktet på den lägenhet som Lorentzon bodde i på Övre Husargatan 20.

Han bodde på samma adress 1980, men har sedan dess bott på flera adresser och flyttat till moderns lägenhet igen. Kronofogden skulle avhysa honom från lägenheten samma dag som explosionen inträffade där. Hans inkomst bestod av socialbidrag.

Enligt åtalet för ofredande uppstod en konflikt om coronarestriktionerna då äldreboendet där modern bodde förbjudit besök, vilket Lorentzon vägrade acceptera. Han försökte bland annat klättra in till mamma genom att använda trädgårdsmöbler på utsidan av äldreboendet.

– Jag tycker synd om honom. Han upprepar samma saker som ett mantra. I början ville jag höra mer om vad som hänt och så men det fick jag aldrig någon klarhet i, säger en anhörig på äldreboendet i polisförhör.

Lorentzon beskrevs av utredare i samband med händelsen på äldreboendet som ”lite av en rättshaverist”.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.