Explosionen i Göteborg
Mark Lorentzon.

Efterlyste Mark Lorentzon hittad död

Publicerad 6 oktober 2021 kl 12.44

Inrikes. Mark Lorentzon, 55, som är internationellt efterlyst för bombdådet i Göteborg, har hittats död i vattnet. Det var Aftonbladet först med att rapportera om.

Gilla artikeln på Facebook

Liket hittades i vattnet vid Stenpiren i Göteborg på onsdagsförmiddagen. Larmet inkom till SOS vid klockan 9.30 på onsdagsmorgonen, enligt Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen är den avlidne Mark Lorentzon, 55, som är häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst för förra veckans uppmärksammade bombdåd i Göteborg.

Uppgifterna bekräftades sedan av polisen, som i nuläget inte misstänker något brott i samband med dödsfallet.

Polisen har sedan förra veckan bedrivit ett omfattande spanings- och utredningsarbete för att lokalisera Mark Lorentzon.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson på polisens hemsida.

Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter.

– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0