Mordet på Tommie Lindh
Abubaker Mohamad Awad hånskrattade och gjorde grimaser inför polisens kamera när han greps efter våldtäkten och mordet. Till höger: Hyllan i Tommie Lindhs vardagsrum.

"Han är rasist, han har en SD-keps": Mohamads utspel innan han mördade Tommie Lindh

Publicerad 29 september 2020 kl 17.42

Inrikes. Abubaker Mohamad Awad anklagade Tommie Lindh för att vara rasist eftersom han hade en SD-keps i sin lägenhet. Därefter knivhögg han 19-åringen och våldtog offrets väninna i den döende Tommies blod.

Dela artikeln

© Polisen

Abubaker Mohamad Awad i samband med att han grips.

© Privat

Tommie Lindh blev 19 år.

© Polisen

Den unga kvinnans sms till en bekant i samband med våldtäkten.

Det omfattande förundersökning som polisen gjort efter mordet på Tommie Lindh, 19, i Härnösand den 10 maj i år har nu släppts.

Där framkommer att den åtalade, Abubaker Mohamad Awad, strax innan mordet hade reagerat på att Lindh hade en SD-keps i sin lägenhet, där en efterfest hade hållits.

Den åtalade 23-åringen hade vid flera tillfällen kommit in till rummet där Tommie Lindhs väninna låg och sov, trots att hon bad honom att lämna henne i fred.

Afrikanen krävde till slut, medan han riktade en kniv mot henne, att den unga kvinnan skulle svara på varför Tommie Lindh hade en SD-keps på en hylla i hallen.

– Och då förklarade jag för Abubaker att Tommie är väldigt insatt i politik och tycker att det är väldigt intressant. Då kallade han Tommie för rasist och så, berättade kvinnan i förhör.

Afrikanen började sedan anklaga även kvinnan för att vara rasist, och när hon sade att hon inte var det förklarade han att han inte kunde lita på henne.

– Då blev han ännu mer arg. Sedan sa han det där igen, om jag inte ställer mig upp, skulle han döda mig och Tommie, sade våldtäktsoffret.

23-åringen höll en kniv mot kvinnan och inne på toaletten tvingade han till sig oralsex av henne.

Det är blod i sängen, det är Tommies
Därefter kom en annan svensk man, som kvinnan hade slagit larm till tidigare, till lägenheten. Han blev också omedelbart anklagad för att vara rasist av våldtäktsmannen, och utsattes för knivskador när han försökte få afrikanen att lämna bostaden.

Samtidigt befann sig Tommie Lind och våldtäktsoffret i badrummet. 23-åringen gick in dit och högg Tommie i nacken, ryggen och bröstet.

Medan 19-åringen låg och förblödde tvingade afrikanen med sig kvinnan till ett av sovrummen där han våldtog henne. Följde hon inte med skulle han hugga henne också, förklarade han.

– Det är blod i sängen, det är Tommies, säger kvinnan i förhör.

"Jag vill inte leva mer"
Hon skickade efter våldtäkten och mordet ett sms till en manlig bekant: "Han våldtog mig. Jag vill inte leva mer."

Efter mycket om och men kom polisen slutligen till platsen och grep gärningsmannen. Kvinnan hade tidigare ringt flera larmsamtal om afrikanen, men först efter en och en halv timme, när det redan var för sent, kom en polispatrull till platsen.

Efter att Abubaker Mohamad Awad gripits för brotten skrattade han inför kameran på arresten, gjorde grimaser och segertecken med fingrarna.

I förhör påstod han det var kvinnans "bror" som hade tvingat henne att säga att hon blivit våldtagen.

– Hennes bror som är rasist ville anmäla det som våldtäkt. Annars blir det en skam för henne och hennes bror att hon legat med en mörkhyad kille, sade 23-åringen.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.