Mordet på Tommie Lindh

Handskrivna brevet från Mohamad: Dödade Tommie Lindh "i självförsvar"

Publicerad 10 april 2021 kl 12.43

Inrikes. 23-årige Abubaker Mohamad Awad, som mördade 19-årige Tommie Lindh i Härnösand i maj förra året, vill ha en ny rättegång. Det rapporterar Allehanda.

Gilla artikeln på Facebook

I ett handskrivet brev till Högsta domstolen begär den 23-årige sudanesen resning. Han vill ha en "ny chans med en ny rättegång", skriver han bland annat. Dessutom hävdar han i brevet att han "agerat i självförsvar" när han dödade Tommie Lindh.

LÄS MER: "Han är analfabet" – Tommie Lindhs mördare äldst av fem syskon i afrikansk storfamilj

Abubaker Mohamad Awad dömdes i oktober förra året till livstids fängelse för mordet på Tommie Lindh samt för att ha våldtagit en kvinna i samband med mordet. Domen slogs därefter fast av hovrätten i december.

I februari i år meddelade Högsta domstolen att den afrikanske mördaren inte beviljas prövningstillstånd, vilket innebar att domen vann laga kraft.

23-åringen har hela tiden hävdat att han mördade Tommie Lindh i "självförsvar". Nu försöker han ännu en gång få sitt ärende prövat av Högsta domstolen.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.