Mordet på Tommie Lindh

Här åsiktsregistrerar vänsterkvinnan Tommie Lindhs sörjande vänner

Publicerad 24 juni 2021 kl 19.08

Inrikes. När vänner till den mördade 19-åringen Tommie Lindh samlades till en minnesstund för att sörja dök Ëlmë Ämting, 37, upp med sin kamera för att kartlägga och åsiktsregistrera deltagarna. Samma kvinnliga vänsterextremist stäms samtidigt av Alternativ för Sverige för att ha saboterat partiets valmaterial, rapporterar Avmaskerat.

Gilla artikeln på Facebook

Tommie Lindh, 19, mördades i maj 2020 under en fest i Härnösand.

Afrikanen Abubaker Mohamad Awad anklagade Tommie Lindh för att vara rasist eftersom han hade en SD-keps i sin lägenhet. Därefter knivhögg han 19-åringen och våldtog sedan offrets väninna i den döende Tommies blod.

Abubaker Mohamad Awad har dömts till livstids fängelse för mordet.

En vecka efter dådet samlades vänner till Tommie och andra personer på torget i centrala Härnösand för att hedra 19-åringens minne, skriver Avmaskerat. Deltagarna lade en krans vid mordplatsen och lämnade kvar symboliska saker som mjölk och bullar, sådant som Tommie tyckte om.

Men även en då okänd kvinna dök i samband med manifestationen upp på torget och började påstridigt fotografera de sörjande.

"Till skillnad från de ditsända fotograferna från vänsterextrema Expo, som på avstånd dokumenterade händelsen, var kvinnan där för att söka konfrontation", skriver Avmaskerat.

Kvinnan har nu identifierats: Det rör sig om den 37-åriga vänsterextremisten Ëlmë Ämting.

Samma Ëlmë Ämting uppmärksammades nyligen då hon tillsammans med en annan vänsterextrem kvinna har stämts av partiet Alternativ för Sverige, AFS. Duon saboterade enligt partiet valmaterial för flera tusen kronor under ett torgmöte i Sundsvall år 2019. Detta genom att hälla surströmming över AFS bord. Händelsen fångades på film.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.