Vänsterns attack mot media
Anders Trewe vill tysta konservativa tidningar.

Göteborgspolitikern Anders, 50, kräver att företag stoppar annonser på Fria Tider

Publicerad 8 december 2016 kl 15.58
Av Mattias Albinsson

Politik. Den 50-årige göteborgs­politikern Anders Trewe kräver att företag stoppar sin annonsering på Fria Tider och anklagar tidningen för att sprida "falska nyheter". Men när Fria Tider ringer upp honom vill han inte svara på frågor.
– Jag är inte speciellt intresserad av att prata med dig, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Anders Trewe är 50 år. I senaste valet kandiderade han till region­fullmäktige i Västra Götaland för det lokala partiet Vägvalet. På partiets hemsida står det att han är "bosatt i Mölnlycke" och att han har "en ekonomie kandidat från Handels vid Göteborgs Universitet".

Den 50-årige hobby­politikern sitter inte invald i någon folkvald församling, men han aspirerar på att företräda göteborgarna politiskt och kandiderar för ett parti som av Göteborgs­posten påståtts vara "mer höger än M".

Anders är aktiv i sociala medier. På sin blogg agiterar han emot införandet av trängselskatt i Göteborg och är emot byggandet av den så kallade Västlänken – en järnvägstunnel genom Göteborg. Han är dessutom aktiv på Twitter där han, bland annat, uppmanar till en kampanj mot vad han anser vara "falska nyheter".

I förrgår reagerade han på att företaget Happy Socks annonserade på Fria Tider. Han kontaktade företaget via Twitter och de gav efter för påtryckningarna och stoppade annonseringen på Fria Tider.

När Fria Tider ringer upp Anders för att ställa frågor om hans twittrande är han inte särskilt pratsam.

– Jag är inte speciellt intresserad av att prata med dig, säger han.

När han får en fråga om vad han menar med sina påståenden om att Fria Tider sprider "falska nyheter" och om han har några belägg för det lägger han på luren.

Anders Trewes agerande är ett led i en större världs­omspännande kampanj där främst vänster­aktivister vill tysta konservativa tidningar och påverka journalisters rapportering genom påtryckningar mot tidningarnas annonsörer. Aktivismen trappades upp efter att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet.

Framför allt har den amerikanska konservativa nyhetssajten Breitbart utsatts för aktivisterna, men även ledande brittiska tidningar som Daily Mail och The Sun är under attack. Aktivisterna vill att journalister låter bli att skriva om sådant som får asylsökare och andra invandrar­grupper att framstå i dålig dager. Helst ska våldsbrott, i synnerhet våldtäkter som invandrare ofta gör sig skyldiga till, tystas.

Förra månaden uppmärksammade Fria Tider att Lego drog tillbaka en annons­kampanj från Daily Mail efter påtryckningarna. Daily Mail ligger bakom avslöjandet av en omfattande våldtäktshärva i Storbritannien där minst 1.400 flickor utsattes för våldtäkter och sexuella övergrepp. Ett stort antal muslimska män pekades ut och dömdes senare för övergreppen.

Fria Tider har sökt Happy Socks för kommentar.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Clown nominerad till partiledare för V

Kandiderar till posten som ny partiordförande. Var med och grundade nätverket "Clowner mot nazister".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Mer från Politik

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

30 år sedan "Luciabeslutet" stoppade asylinvandringen

Så gick det till när sossarna fick nog.. Carl Bildt öppnade sedan portarna igen – bland det första han gjorde.0 Plus

Somaliska S-politikerns rasistbluff avslöjad – erkänner: "Jag ljög"

Påstod sig ha blivit utsatt för "rasism" i taxi.. Rövarhistorien fick flera tusen "gilla" av politiskt korrekta på Twitter.0 Plus

Vetenskap

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0