Mordet på Tommie Lindh
"Vi kommer inte att glömma dig", skriver den franska gruppen om svenske Tommie Lindh.

Här hyllar franska kvinnorna mördade Tommie Lindh

Publicerad 19 maj 2020 kl 06.07

Inrikes. En fransk kvinnororganisation på högerkanten har publicerat ett bildkollage där medlemmarna poserar med blommor i händerna. Detta för att hedra svenske Tommie Lindh, 19, som misstänks ha mördats av en afrikansk våldtäktsman.

Gilla artikeln på Facebook

© Facebook

Den häktade 22-åringen.

I svenska medier är det fortsatt tyst om detaljerna kring hur det gick till när gymnasieeleven Tommie Lind mördades i Härnösand för drygt en vecka sedan.

Det kom tidigt uppgifter om att 19-åringen blev mördad när han försökte rädda en ung kvinna som blev våldtagen av en 22-årig sudanes. Afrikanen sitter häktad för bland annat mord och grov våldtäkt. Åklagaren har dock inte velat uttala sig om motivet ännu.

I alternativa kanaler har mordet dock fått stor uppmärksamhet – inte minst internationellt. På sociala medier uttrycker människor från andra länder sin sorg och vrede över mordet.

Den franska kvinnoorganisationen Collectif Némésis, som beskriver sig som en identitär feministisk rörelse, hedrar den avlidne unge svensken på ett speciellt sätt.

I ett bildkollage som kvinnogruppen har publicerat på sociala medierna poserar medlemmarna med rosor och andra blommor till minne av Tommie Lindh.

Collectif Némésis beskriver det hela som en hyllning.

"Den här unge svensken offrade sitt liv för att rädda en ung flicka som blev våldtagen av en migrant. Trots mediernas öronbedövande tystnad blev vi särskilt berörda av detta drama, men också av denna heroiska handling. Vi kommer inte att glömma dig", skriver gruppen på Facebook:

I Sverige och andra länder har manifestationer hållits för att hedra Tommie Lindhs minne. På sociala medier pågår också en kampanj där användare skriver "Hans namn är Tommie Lindh" för att uppmärksamma mordet, som får mycket snålt med utrymme i svensk media.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Cementkrisen sprider sig till fler branscher

Även åkerier vill nu varsla. "Konsekvenserna av det här beslutet blir otroligt stora."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.