AFA-attackerna

Här jagar Christian, 19, iväg AFA-ligisterna från sitt hem

Scrolla för video...

Publicerad 19 maj 2021 kl 19.04

Inrikes. Högeraktivisten Christian Peterson och hans ensamstående mor utsattes för flera hembesök av vänsterextrema ligister från AFA. Men vid det sista tillfället tog han vänsterextremisterna på bar gärning – och jagade iväg dem med ett basebollträ.

Gilla artikeln på Facebook

Christian Peterson, 19, har varit en synlig aktivist för högerpartiet Alternativ för Sverige, AFS, och hängdes av denna anledning ut på vänsterextrema AFA:s hemsida.

Hans skolbesök och andra kampanjer för partiet har särskilt retat upp vänstern.

Efter uthängningen började vänsterextremisterna göra hembesök hemma hos Peterson och hans ensamstående mor i Örgryte. De har bland annat klottrat "Nazist" på husets fasad.

Vid det fjärde hembesöket en natt i slutet av november förra året var Christian Peterson på väg att gå och lägga sig när han upptäckte att två maskerade vänsterextremister skar sönder bildäcken utanför huset.

Han grep då tag i ett basebollträ och sprang ut i bara kalsongerna, varpå vänsterextremisterna – en man och en kvinna – flydde i panik.

– De sprang i cirklar. Jag puttade lite på kvinnan och då blev mannen arg men vågade inte göra någonting. Eftersom mannen var beväpnad med kniv kändes det smartare att bara lämna dem och sedan följa efter dem i smyg, säger Christian Peterson till Fria Tider.

Han lyckades också följa efter dem och ta registreringsnumret på den bil vänsterextremisterna flydde i. Det visade sig att bilen tillhörde den vänsterextrema ledarprofilen Tor Alsén, som nu misstänks för brott mot Christian Peterson.

Peterson har valt att inte prata om händelsen förrän nu, i väntan på polisutredningen. Han har under tiden själv gjort mycket research om vänsterextremisterna, och resultatet av researchen är en dokumentär som släpps av Exakt 24 i morgon.

Själv säger 19-åringen att han kommer att fortsätta med sin aktivism.

– Jag ser detta som att de betraktar mig som ett hot och att jag gör bra saker. Jag gör saker i verkligheten. Vänstern gillar inte när högerpersoner tar över gatorna, säger Christian Peterson.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0