Här jagar ryssarna bort afrikanska pirater

Publicerad 28 oktober 2021 kl 06.31

Utrikes. En rysk jagare jagade bort afrikanska pirater som försökte kapa ett containerfartyg utanför Nigerias kust i Guineabukten i måndags. Det ryska försvarsdepartementet har nu släppt bilder från händelsen, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Berättningen ombord på det Panamaregistrerade containerfartyget Lucia hann sända iväg ett kort nödanrop över radion om att deras containerfartyg var på väg att bli kapat av afrikanska pirater innan de barrikaderade sig nere i maskinrummet.

Därefter stormade de afrikanska piraterna ombord, beväpnade med automatkarbiner.

Som tur var hörde ett ryskt marinfartyg som befann sig i området, den ryska missiljagaren Viceamiral Kulakov, nödanropet varpå ryssarna skickade iväg en helikopter fullastad med marinsoldater för att borda containerfartyget och jaga iväg piraterna.

Detta lyckades de också med. När piraterna såg den ryska marinhelikoptern och kontingenten med marinsoldater komma satte de av i en snabb motorbåt och flydde i full fart in mot den afrikanska kusten igen för att undgå att bli infångade.

Marinsoldaterna genomsökte därefter containerfartyget för att bekräfta att inga pirater försökte gömma sig ombord.

De ryska marinsoldaterna ombord på Viceamiral Kulakov deltar just nu i en tre veckor lång anti-piratkampanj tillsammans med flera andra ryska fartyg för att försöka skydda den civila handelssjöfarten i området. De har redan hunnit förhindra en annan piratattack mot ett annat Panamaflaggat handelsfartyg i samma område.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ung SD-kvinna fick sparken av kommunen för naziskämt på fest

Dubbla måttstockar? SD-kandidat krossades av media efter spexfoto på tonårsfest.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.