Korankravallerna
TUNG RÖST: Amin Barkhadle har bland annat fungerat som DN:s expert på antivåldsarbete i förorten.

Här spottar S-profilen på alternativmedias journalist

Publicerad 16 april 2022 kl 08.54

Inrikes. Under fredagens upplopp i Rinkeby i västra Stockholm hetsade den etiopiske S-profilen och Folkets Hus-toppen Amin Barkhadle en grupp stenkastare att angripa Exakt24:s journalist Christian Peterson. Etiopiern spottade även själv på journalistens kamera.

Dela artikeln

På videobilder som Peterson tagit från platsen hör man hur en grupp invandrare förföljer journalisten samtidigt som en person med afrosvensk accent hörs ropa "Christian!", "Christian!" i bakgrunden.

Mannen som ropar är Amin Barkhadle, nationell processledare på Folkets Hus och S-märkt projektledare på Rädda Barnen, enligt hans LinkedIn.

Enligt Christian Peterson började en grupp invandrare sedan kasta sten mot honom.

"Han stod där nere och ropade mitt namn. Sen rusade hela pöbeln upp mot polishuset och kastade stenar mot mig. Händelsen är polisanmäld och jag hoppas verkligen att polisen fick bild på hans ansikte genom deras övervakningskameror", skriver Peterson på Twitter.

Ett videoklipp visar hur en grupp polismän ropar åt en grupp invandrare att avbryta och springer emot dem.

"Jag hade kunnat dö om en hade träffat mitt huvud när Amin Barkhadle och hans pöbel kastade sten mot mig", konstaterar Christian Peterson på Twitter.

Barkhadle har hittills lyfts fram som en sorts mönsterinvandrare och i media inte sällan fått representera de "goda krafterna" som påstås finnas bland invandrare i Rinkeby och andra förorter. I DN har han bland annat beklagat våldet i stadsdelen och fungerat som Bonniertidningens expert i antivåldsfrågor.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.