Det var 2013 som EU-kommissionen lät ta fram en studie över hur illegal nedladdning påverkar den lagliga försäljningen av digitala produkter.
Undersökningen, som kostade cirka 3,4 miljoner kronor (360.000 euro) att genomföra, granskade filmer, musik, dataspel och e-böcker i sex olika EU-länder.
Men när rapporten var klar 2015 hemligstämplades den. Resultatet var troligen inte det önskade.
Nu ska den tyska Europaparlamentarikern Julia Reda, från Piratpartiet, ha begärt ut studien genom EU:s offentlighetsprincip.
I rapporten står det bland annat att "I allmänhet visar resultatet inga robusta statistiska bevis för att [den lagliga] försäljningen undanträngs av upphovsrättsintrång på nätet".
Enligt studien är det till och med så att dataspelen gynnas av den olagliga nedladdningen. Ju mer illegal nedladdning, ju fler spel köper användarna på den lagliga marknaden.
Den enda negativa effekt som hittades var på nyligen släppta storfilmer, så kallade "blockbusters". Där visar studien att den olagliga nedladdningen överlag minskar försäljningen med fem procent.
"Även om detta resultat inte är unikt, utan i överensstämmelse med tidigare studier, återstår frågan: Varför valde kommissionen, efter att ha spenderat så mycket pengar, att inte publicera denna studie under nästan två års tid?", skriver Julia Reda på sin blogg.
De undersökta EU-länderna i studien var Sverige, Tyskland, Frankrike, Polen, Spanien och Storbritannien.