Misshandeln i Kortedala

Hovrätten dömde i Kortedalamålet

Publicerad 12 december 2012 kl 14.11

Inrikes.140 timmars ungdomstjänst istället för 100 timmar. Det blev hovrättens straffskärpning när dom i det uppmärksammade Kortedalamålet avkunnades idag.

Gilla artikeln på Facebook

De två unga män som i tingsrätten dömts för misshandeln på Kortedala Torg tidigare i år fick sina straff justerade av Hovrätten för västra Sverige idag. Turken Hasan Kibar och den syriske kurden Diar Mahmoud dömdes till 140 timmars samhällstjänst för den grova misshandeln. De båda ska dessutom fullfölja ett så kallat samhällskontrakt i socialtjänstens regi.

Samhällskontraktet går ut på att de båda ska genomgå behandlingsprogrammet "Repulse", en så kallad programbaserad metod där de "kan få hjälp med att arbeta kring impulskontroll och ilskekontroll". Programmet innehåller tio träffar samt introduktions- och avslutningsmöte. De döms även till att påbörja en kontakt med en av socialtjänsten utsedd kontaktperson.

Carl-Eric Cedvander överfölls och misshandlades av ett gäng unga män den 18 mars i år. Hasan och Diar är de två personer som kunnat knytas till misshandeln där de tillsammans med minst ytterligare en okänd gärningsman slog ned Carl-Eric i fontänen på Kortedala torg för att därefter sparka honom upprepade gånger i huvudet och mot kroppen. Åklagaren skriver att Carl-Eric "fick av misshandeln komplicerade benbrott av skallbenet, ansiktsskelettet och överkäken samt blödningar ovanför och under alla hjärnhinnor samt i hjärnan vilket krävt långvarig och kvalificerad sjukhusvård däribland flera akuta operationer".

Carl-Eric har svåra sviter från misshandeln som han inte har några minnen ifrån alls. När han vaknade upp på sjukhuset kunde han inte tala och han hade blivit blind på ena ögat. Carl-Eric har fått lära sig att tala och skriva på nytt. Han har pga misshandeln förlorat delar av minnet, de senaste två eller tre åren minns han inte längre och även vissa sekvenser längre tillbaka i tiden har han glömt bort.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0