Misshandeln i Kortedala

Hovrätten dömde i Kortedalamålet

Publicerad 12 december 2012 kl 14.11

Inrikes.140 timmars ungdomstjänst istället för 100 timmar. Det blev hovrättens straffskärpning när dom i det uppmärksammade Kortedalamålet avkunnades idag.

Gilla artikeln på Facebook

De två unga män som i tingsrätten dömts för misshandeln på Kortedala Torg tidigare i år fick sina straff justerade av Hovrätten för västra Sverige idag. Turken Hasan Kibar och den syriske kurden Diar Mahmoud dömdes till 140 timmars samhällstjänst för den grova misshandeln. De båda ska dessutom fullfölja ett så kallat samhällskontrakt i socialtjänstens regi.

Samhällskontraktet går ut på att de båda ska genomgå behandlingsprogrammet "Repulse", en så kallad programbaserad metod där de "kan få hjälp med att arbeta kring impulskontroll och ilskekontroll". Programmet innehåller tio träffar samt introduktions- och avslutningsmöte. De döms även till att påbörja en kontakt med en av socialtjänsten utsedd kontaktperson.

Carl-Eric Cedvander överfölls och misshandlades av ett gäng unga män den 18 mars i år. Hasan och Diar är de två personer som kunnat knytas till misshandeln där de tillsammans med minst ytterligare en okänd gärningsman slog ned Carl-Eric i fontänen på Kortedala torg för att därefter sparka honom upprepade gånger i huvudet och mot kroppen. Åklagaren skriver att Carl-Eric "fick av misshandeln komplicerade benbrott av skallbenet, ansiktsskelettet och överkäken samt blödningar ovanför och under alla hjärnhinnor samt i hjärnan vilket krävt långvarig och kvalificerad sjukhusvård däribland flera akuta operationer".

Carl-Eric har svåra sviter från misshandeln som han inte har några minnen ifrån alls. När han vaknade upp på sjukhuset kunde han inte tala och han hade blivit blind på ena ögat. Carl-Eric har fått lära sig att tala och skriva på nytt. Han har pga misshandeln förlorat delar av minnet, de senaste två eller tre åren minns han inte längre och även vissa sekvenser längre tillbaka i tiden har han glömt bort.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Mer från Inrikes

12 av 15 domar om människohandel rörde tiggare

Antalet fall ökar, enligt polisrapport.. Tiggare hämtas från Bulgarien och prostituerade från Rumänien.0 

MP-topp: Förtal att kalla mig miljöpartist

Madeleine Norman (MP) anmäler lokaltidningen BLT.. Omnämndes som miljöpartist när hon deltog i en klimatdemonstration.0 

750 ensamkommande mister sin plats på boenden

"Vi förstår att det här är ett tungt besked att få.". Migrationsverket bollar över ansvaret för gymnasieafghanerna till kommunerna.0 

Spårvagnsförare misshandlad och stenad i ansiktet

Man blev vansinnig när han missade hållplats.. Krossade flera rutor och kastade sten rakt på förarens käke.0 

Sidor

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0