Misshandeln i Kortedala

Hovrätten dömde i Kortedalamålet

Publicerad 12 december 2012 kl 14.11

Inrikes.140 timmars ungdomstjänst istället för 100 timmar. Det blev hovrättens straffskärpning när dom i det uppmärksammade Kortedalamålet avkunnades idag.

Gilla artikeln på Facebook

De två unga män som i tingsrätten dömts för misshandeln på Kortedala Torg tidigare i år fick sina straff justerade av Hovrätten för västra Sverige idag. Turken Hasan Kibar och den syriske kurden Diar Mahmoud dömdes till 140 timmars samhällstjänst för den grova misshandeln. De båda ska dessutom fullfölja ett så kallat samhällskontrakt i socialtjänstens regi.

Samhällskontraktet går ut på att de båda ska genomgå behandlingsprogrammet "Repulse", en så kallad programbaserad metod där de "kan få hjälp med att arbeta kring impulskontroll och ilskekontroll". Programmet innehåller tio träffar samt introduktions- och avslutningsmöte. De döms även till att påbörja en kontakt med en av socialtjänsten utsedd kontaktperson.

Carl-Eric Cedvander överfölls och misshandlades av ett gäng unga män den 18 mars i år. Hasan och Diar är de två personer som kunnat knytas till misshandeln där de tillsammans med minst ytterligare en okänd gärningsman slog ned Carl-Eric i fontänen på Kortedala torg för att därefter sparka honom upprepade gånger i huvudet och mot kroppen. Åklagaren skriver att Carl-Eric "fick av misshandeln komplicerade benbrott av skallbenet, ansiktsskelettet och överkäken samt blödningar ovanför och under alla hjärnhinnor samt i hjärnan vilket krävt långvarig och kvalificerad sjukhusvård däribland flera akuta operationer".

Carl-Eric har svåra sviter från misshandeln som han inte har några minnen ifrån alls. När han vaknade upp på sjukhuset kunde han inte tala och han hade blivit blind på ena ögat. Carl-Eric har fått lära sig att tala och skriva på nytt. Han har pga misshandeln förlorat delar av minnet, de senaste två eller tre åren minns han inte längre och även vissa sekvenser längre tillbaka i tiden har han glömt bort.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Soldiers of Odin

"Jaktsäsongen har inletts." Medborgargardet poserar med brännbollsträn och kedjor i film som textats på arabiska.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Boris Johnson: Nu är det slut på allt nonsens

Brexit blir av. Ska genomföras före sista januari 2020.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Fick benmärg av donator – nu har all hans sperma donatorns DNA. Blodcancer kan botas med stamcellstransplantation.0 Plus

Somalier föreslås få lära sig använda preventivmedel. Forskarnas plan för att få ned invandrargruppens skyhöga barnafödande.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0