Misshandeln i Kortedala
Foto: Läsarbild

Åtalade för Kortedala­dådet hånskrattade i rätten

Publicerad 21 augusti 2012 kl 20.10

Inrikes.I mars i år misshandlades den 61-årige göteborgaren Carl-Erik brutalt av ett invandrargäng. Upprinnelsen till misshandeln lär ha varit att gänget trakasserade mannens hund. Nu har rättegången mot två av de åtalade inletts – och de misstänkta tonåringarna sprider bilder från rättegångssalen där de sitter och hånflinar.

Gilla artikeln på Facebook

– De sparkar ner honom i fontänen. Han faller baklänges och blir liggande. Och sedan fortsätter de att sparka honom, allihop, när han ligger ned på betongen, rapporterade ett vittne i mars när den 61-åriga göteborgaren Carl-Erik blev överfallen av ett invandrargäng.

Carl-Erik blev så svårt skadad att han låg två månader i koma. Han förlorade synen på ena ögat samt och har fått så svåra hjärnskador att han har svårt att minnas. Han minns överhuvudtaget ingenting från de senaste 2-3 åren ur sitt liv.

Någon större ånger verkar invandrarungdomarna inte känna. På Facebook ses enligt uppgifter en av de åtalade, tillsammans med en av sina vänner, sitta i rättegångssalen och hånskratta mot kameran under pausen.

"Ahla rättegång paus haha", skriver den misstänkte och drar hem skratt och ryggdunkningar av sina kompisar.

"[namn] du e fan jävligt snygg asåå grrrrr", kommenterar en av kompisarna.

"Hahhahah bästa [namn]/[namn], tillägger en annan.

Sju högstadieungdomar greps för dådet och två av dem - en 15-åring och en 16-åring - är nu uppe i rätten, rapporterar Sveriges Radio.

Det finns ingen teknisk bevisning men ett antal vittnen. De båda åtalade nekar till brott, men erkänner "visst våld".

– Sparkarna har inte utdelats i brottsligt uppsåt, säger 16-åringens advokat Anders Lindstrand till rätten enligt Aftonbladet.

Kammaråklagare Carl-Henrik Andersson hävdar dock att gärningsmännen agerat med uppsåt och i samförstånd.

– Det är frågan om en synnerlig hänsynslöshet och råhet. Skadorna har varit livshotande, säger han.


Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.