Misshandeln i Kortedala

Stor ersättning till misstänkta för Kortedalamisshandeln

Publicerad 18 januari 2013 kl 11.49

Inrikes.Två av de pojkar som var med i det gäng som grovt misshandlade Carl-Erik Cedvander i Kortedala får nu 36 000 kronor var i ersättning för att de satt häktade och sedan friades, rapporterar flera medier. Carl-Erik får samtidigt sitt skadestånd sänkt och får därmed lika mycket som de friade pojkarna.
– Va, det kan väl inte vara sant.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i mars i år som Carl-Eric Cedvander blev brutalt misshandlad av ett invandrargäng när han var ute och rastade sin hund.

– De sparkar ner honom i fontänen. Han faller baklänges och blir liggande. Och sedan fortsätter de att sparka honom, allihop, när han ligger ned på betongen, rapporterade ett vittne i mars när den 61-åriga göteborgaren Carl-Erik blev överfallen.

Carl-Erik kunde själv inte vittna om misshandeln. Han blev så svårt skadad att han låg två månader i koma. Han förlorade synen på ena ögat samt och har fått så svåra hjärnskador att han har svårt att minnas. Han minns överhuvudtaget ingenting från de senaste 2-3 åren ur sitt liv.

Sju pojkar misstänktes inledningsvis för dådet, men endast två, en 15- och en 16-åring, åtalades. De två pojkarna dömts till 60 respektive 100 timmars öppen ungdomsvård i Göteborgs tingsrätt – en dom som överklagats.

Två av pojkarna som satt häktade för misshandeln i två veckor, men inte dömdes, får nu 36 000 kronor var i ersättning för den tid de satt häktade. Anledningen till att de får så hög ersättning är att unga anses lida mer än äldre av att vara inlåsta. Dessutom får Carl-Erik Cedvander sitt skadestånd sänkt till 75 000 kronor – ungefär lika mycket som pojkarna får i ersättning tillsammans.

– Va, det kan väl inte vara sant. Dom får alltså förhöjt skadestånd och jag får mitt sänkt, säger Carl-Eric Cedvander till GP.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Graham ändrar sig – vill utse ny HD-domare före valet

Tunga senatorn ska hjälpa Trump byta ut Ginsburg. Kulturmarxistiska ikonens död skakar om USA – och kan få mycket stora konsekvenser.0 

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0