Så här såg det ut när SVT Aktuellt valde ut intervjuer i USA.

I SVT: "Röstar hellre på en stinkande hög hundskit än Trump"

Publicerad 10 juli 2020 kl 10.17

Inrikes. SVT får återigen kritik i sociala medier sedan Donald Trump utmålats som sämre än en "stinkande hög hundskit" i ett reportage från USA:s presidentval.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som SVT Aktuellt sände ett reportage från demokraten Joe Bidens presidentvalkampanj i hemstaden Scranton i Pennsylvania.

Pennsylvania är en viktig så kallad "swing state", vilket innebär att både Demokraterna och Republikanerna har en rimlig chans att vinna den.

I sociala medier får SVT ofta kritik för vilka tv-kanalen väljer ut att intervjua. 

I Pennsylvania hittade SVT några äldre vita män som stödjer Trump, och ett par yngre som hjälper Bidens kampanj.

– Jag röstar hellre på en stinkande hög hundskit än på president Trump, säger en man sätter upp en Biden-skylt i sin trädgård.

– Joe Biden har ett hjärta, han bryr sig om USA, fortsätter mannen.

Detta har fått flera på Twitter att reagera.

"Detta är vad vi får för 9 miljarder, en ensidig vänstervinkling, och nu döljer de inte ens längre vad de är, pengarna ramlar in ändå", heter det bland annat.

I reportaget intervjuas dock även en kvinnlig restaurangägare som kallar Biden för "sympatisk" och "smart", men som också "tycker synd om" den 77-årige vänsterkandidaten eftersom hon tror att han är "senil". Detta förklarar SVT:s utsände reporter med att Trumps kampanj "trummar ut" information om att Biden är sjuk, beroende på en rad förvirrade uttalanden som han gjort under tal och intervjuer.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0