Genrebild. Personen på bilden har inget med artikeln att göra.

Integrationsplikt och slöjförbud i Staffanstorp

Publicerad 28 maj 2019 kl 12.08

Inrikes. Staffanstorps kommun i Skåne planerar nu en rad återgärder för att hantera den invandring som man påtvingats av staten. Däribland Integrationsplikt och slöjförbud. Kommunen betonar att i Sverige gäller svenska värderingar.

Gilla artikeln på Facebook

Staffanstorps kommun i Skåne har gjort sig känd för sin tuffa invandringspolitik. Och nu fortsätter man på samma spår.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson presenterar nu flera förslag för att hantera invandringen.

Bland annat inför man en integrationsplikt, vilket innebär att nyanlända invandrare har eget ansvar för sin integration och skyldigheter gentemot kommunen.

"Integrationsplikten är att förstå som ett kontrakt mellan kommunen och den nyanlände. Om den nyanlände underlåter att fullfölja någon del av integrationsplikten kommer sanktioner att vidtas", skriver Sonesson på Facebook.

Dessutom vidtar man kraftiga åtgärder mot hedersförtryck, som man anser utgör ett allvarligt hot mot individens frihet och rättigheter. Det innebär bland annat ett slöjförbud.

"Flickor och pojkar, män och kvinnor har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter och ska delta i undervisning och yrkesliv på lika villkor. Det är viktiga svenska värderingar som bör omfattas av alla som lever och bor här", klargör Christian Sonesson.

Kommunen kommer således inte tillmötesgå krav om till exempel separata badtider för män och kvinnor eller könsuppdelad undervisning, och man tänker inte acceptera slöjor på barn i förskola och grundskolan.

De nya förslagen framhäver såväl kommunens som individens ansvar, samt att svensk lag och svenska värderingar "utgör minsta gemensamma nämnare i vårt samhälle", påpekar man.

"I enlighet med Handlingsplanen betonas därför att kulturella särkrav inte accepteras i kommunens verksamhet. Att fatta beslutet att inte acceptera slöjor på flickor i förskola och grundskola är en direkt konsekvens av detta. Vidare innebär slöjförbudet på barn ett led i det förebyggande arbetet mot hedersförtryck, då praktiken att sätta slöja på små flickor ingår i en hedersetisk kultur", skriver Sonesson.


Nyheter från förstasidan

Nära syrisk-turkisk konfrontation i Syrien

Ryssland patrullerar mellan frontlinjerna. Nu kan Vladimir Putin tvinga fram ett fredsavtal, tror bedömare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0