Värdlandsavtalet

Intern SD-strid om Natoavtalet

Publicerad 24 maj 2016 kl 13.36

Inrikes. Nu visar det sig att SD inte alls är redo att rösta för en vilandeförklaring av det så kallade värdlandsavtalet med Nato, rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Mikael Jansson, som företräder Sverigedemokraterna i försvarsutskottet, meddelade i helgen att partiet kommer att göra gemensam sak med Vänsterpartiet och fördröja värdlandsavtalet med hjälp av en vilandeförklaring.

– Värdlandsavtalet riskerar urholka omvärldens förtroende för vår alliansfrihet. Vi kommer att rösta för en vilandeförklaring av ärendet, sade Jansson till TT.

Men enligt Expressen var det beslutet inte förankrat hos partiledningen och Mattias Karlsson uppges vara upprörd. Riksdagsledamöterna Sven-Olof Sällström och Martin Kinnunen vill istället omedelbart rösta igenom Natoavtalet, enligt tidningen.

Partiledningen ska i eftermiddag ha ett gruppmöte i riksdagen för att diskutera frågan, skriver Expressen.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0