Ungerns gränsstängsel sattes upp i samband med asylkaoset hösten 2015.

Invandrare försökte storma Ungerns gräns

Publicerad 29 januari 2020 kl 15.44

Utrikes. På tisdagen försökte 60–70 illegala invandrare storma gränsen till Ungern från den serbiska sidan. De flesta flydde dock när gränsvakterna svarade med varningsskott, skriver Exakt24.

Gilla artikeln på Facebook

De fyra personer som fortsatte in i Ungern efter att en gränsvakt avlossat varningsskott greps och sitter häktade. De övriga flydde tillbaka in i Serbien.

Eftersom Ungern klassar Serbien som ett säkert land att söka asyl i är det lönlöst för tredje världern-invandrare att försöka få asyl i Ungern, skriver Exakt24. Ungerns övriga grannländer är alla med i EU, så invandrare som kommer via de länderna skickas tillbaka i enlighet med Dublinförordningen.

Bara sedan årsskiftet har cirka 3.400 illegala invandrare försökt tränga igenom gränsen till Ungern. Ett elektrifierat dubbelt gränsstängsel sträcker sig längs gränsen mot Serbien och Kroatien. Stängslen är "utrustade med taggtråd, strålkastare, säkerhets- och infrakameror, samt högtalare som på engelska, arabiska och farsi varnar illegala migranter för konsekvenserna av eventuella forceringsförsök", skriver Exakt24.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0