Ungerns gränsstängsel sattes upp i samband med asylkaoset hösten 2015.

Invandrare försökte storma Ungerns gräns

Publicerad 29 januari 2020 kl 15.44

Utrikes. På tisdagen försökte 60–70 illegala invandrare storma gränsen till Ungern från den serbiska sidan. De flesta flydde dock när gränsvakterna svarade med varningsskott, skriver Exakt24.

Gilla artikeln på Facebook

De fyra personer som fortsatte in i Ungern efter att en gränsvakt avlossat varningsskott greps och sitter häktade. De övriga flydde tillbaka in i Serbien.

Eftersom Ungern klassar Serbien som ett säkert land att söka asyl i är det lönlöst för tredje världern-invandrare att försöka få asyl i Ungern, skriver Exakt24. Ungerns övriga grannländer är alla med i EU, så invandrare som kommer via de länderna skickas tillbaka i enlighet med Dublinförordningen.

Bara sedan årsskiftet har cirka 3.400 illegala invandrare försökt tränga igenom gränsen till Ungern. Ett elektrifierat dubbelt gränsstängsel sträcker sig längs gränsen mot Serbien och Kroatien. Stängslen är "utrustade med taggtråd, strålkastare, säkerhets- och infrakameror, samt högtalare som på engelska, arabiska och farsi varnar illegala migranter för konsekvenserna av eventuella forceringsförsök", skriver Exakt24.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Partytricket "Dragon's Breath" kan spräcka din magsäck. Barn och unga stoppar flytande kväve i munnen.0 

Studie: Vanlig Alvedon ändrar din personlighet. Ökad riskbenägenhet, lägre empati...0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0