Terrordådet i Nice

Uppgift: IS låg bakom dådet i Nice

Publicerad 16 juli 2016 kl 12.27
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Terrorgruppen Islamiska staten låg enligt uppgifter från en anonym källa bakom torsdags­kvällens terrordåd i Nice i Frankrike som skördade 84 människoliv, rapporterar Daily Mail.

Dela artikeln

Uppgifterna om att IS skulle ligga bakom attacken i Nice bygger på en notis från den arabiska nyhetsbyrån Amaq, som uppges antingen kontrolleras av IS eller sympatisera med IS. Amaq hänvisar inte till något officiellt tillkännagivande där IS tar på sig ansvaret för dådet, utan säger sig ha fått uppgiften från en icke namngiven källa inom IS.

"Insider till Amaq Agency: Den som genomförde den dödliga operationen i Nice, Frankrike, var en soldat för Islamiska staten. Han utförde operationen som svar på uppmaningar att attackera medborgare i den koalition av nationer som slåss mot Islamiska staten", skriver Amaq i en kommuniké som spridits på flera språk.

Fyra personer har gripits i razzior efter torsdagens terrordåd, misstänkta för inblandning eller delaktighet i det. En av dem greps under fredagskvällen och tre tidigt på lördagsmorgonen.

Ett fyrtiotal insatspoliser sattes in i en räd för att gripa en misstänkt man i en lägenhet i Rue Miollis norr om centralstationen i Nice.

Även den 31-årige terroristens fru, som han ska ha varit på väg att skilja sig från, har tagits in för förhör av polisen. Tillsammans har paret tre barn.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.