TV4 och det politiska våldet
Jimmie Åkesson (SD).

Jimmie Åkessons hem attackerat igår

Publicerad 17 maj 2017 kl 10.18

Inrikes. SD-ledaren Jimmie Åkessons bostad attackerades igår kväll, samtidigt som hans sambo och 3,5-årige son befann sig i huset. Bland annat bankade gärningsmännen hårt på dörren och försökte ta sig in i huset, säger Åkessons sambo Louise Erixon. I brevlådan hade förövarna lagt flaskor med någon slags vätska som polisen tog med sig, uppger SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

"Jag har något viktigt att berätta idag klockan 10.30 vid riksdagens presscenter", sade Jimmie Åkesson på Twitter på onsdagsmorgonen.

Lite senare skrev Expressen att Åkessons bostad i Sölvesborg utsattes för en attack vid 21-tiden igår.

"Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset", skriver Åkessons sambo Louise Erixon på Facebook.

– Det är ett stort antal ägg som har kastats på huset och på bilen, konstaterar Jimmie Åkesson som inte själv var hemma när huset attackerades.

Han säger också till Aftonbladet att "jag kan inte tänka mig" att polisen lyckats gripa någon gärningsman.

Polisen har bekräftat attacken, enligt Expressen.

– Det är mycket allvarligt när händelser eller hot riktas mot våra skyddspersoner, det rör sig om den centrala statsledningen, säger Karl Melin, pressekreterare på Säpo till Aftonbladet.

"Det är en attack mot demokratin. Samhället måste markera starkt mot detta", skriver TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson på Facebook.

Men pressträffen handlade inte alls om attacken mot Åkessons hem.

I stället meddelade partiet att den moderate riksdagsledamoten Patrick Reslow lämnar Moderaterna och blir medlem i Sverigedemokraterna. Reslow anger bland annat den havererande migrationspolitiken som orsak till partibytet. Men beslutet har vuxit fram ända sedan Decemberöverenskommelsen i slutet av 2014, påpekade han.

– Jag såg detta som ett svek både mot väljarna och författningen. För mig var det märkligt att man gick till val som Alliansen och sedan ingår man ett avtal som mer eller mindre betyder Walk Over, sade Patrick Reslow under onsdagens snabbinkallade presskonferens.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.