TV4 och det politiska våldet
Arkivbild.

SD bojkottar TV4 efter sportjournalistens hotfulla twittrande

Publicerad 18 maj 2017 kl 16.05
Av Mattias Albinsson

Politik. Sverigedemokraterna kommer framöver bojkotta TV4 efter att TV-bolagets journalist Christoffer Eriksson öppet uttryckt stöd för det våld och de hot som Jimmie Åkessons familj utsatts för. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Gilla artikeln på Facebook

Under förmiddagen bad TV4 om ursäkt för de inlägg som under onsdagen spreds på Twitter av sportjournalisten. "Det är givetvis oacceptabelt, och något vi tar kraftfullt avstånd ifrån", skrev Fotbolls­kanalen på sin blogg.

TV4 skrev också att Eriksson är "djupt ångerfull, inser det olämpliga och allvarliga i vad han uttryckt, och ber om ursäkt till alla inblandade."

Christoffer Eriksson kommer emellertid jobba kvar på TV-kanalen, trots att han uttryckt stöd för våldsdåd mot politiker. SD:s presschef Henrik Vinge säger att det visserligen är bra att TV4 tagit avstånd från uttalandena på Twitter, men tycker samtidigt inte att TV-bolaget gjort tillräckligt för att visa att man menar allvar med sin ursäkt. Därför kommer TV4:s journalister tillsvidare inte få intervjua Åkesson.

– Det hela är mycket upprörande. TV4-journalisten uppmuntrar till våldsamma attacker mot vår demokrati och mot Jimmie Åkessons familj. Trots dialog med TV4 finns fortfarande ett antal frågor vi inte fått svar på, säger Henrik Vinge.

– Till dess saken är utredd och jag förstår att TV4 ser lika allvarligt på detta som vi gör kommer jag naturligtvis inte att släppa fram deras journalister till Jimmie Åkesson. Det vore närmast stötande.

Vinge vill nu att TV4 agerar "för att återupprätta förtroendet, så att vi kan återgå till normal samverkan."

Christoffer Erikssons text på Twitter:
”Jag förstår att det är lockande att vara the bigger man och tycka det är ‘ett hot mot demokratin’ när Jimmie Åkesson, partiledare och demokratiskt vald riksdagsman får påhälsning i hemmet, men det tycker jag är att slösa med dyrbar storsinthet. Det går utmärkt att åberopa den mycket underskattade klausulen ‘Talk shit, get shot’, som ni finner under överrubriken ‘Skyll dig själv, clown’. För ni förstår, Jimmie är nazist. Han, Kent, Linus, Andreas m.fl., de är nazister. Och nazister hör inte hemma i möblerade rum med oss andra. De är en bugg i systemet som ska rättas till. Deras poltiska arv består av hat, hot, terror och våld. Den här gropen har han grävt åt sig själv. Han är själv problemet. Och den som reagerar starkt på detta men låtsas som att det regnar när flyktingförläggningar brinner är en del av problemet, end of. Jimmie Åkesson, Sveriges största fegis. Ynkedom”.


Nyheter från förstasidan

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Polisen utreder Alexander Bard för Twitter-inlägget. "Blir det åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.