Lamotte i Kronogården

Joakim Lamotte återvände till Kronogården

Publicerad 26 februari 2020 kl 19.23

Inrikes. Sist han besökte gettot blev han misshandlad och rånad av en jättelik invandrarmobb som vrålade att han var en "hora". Ikväll återvände Joakim Lamotte till Kronogården i Trollhättan – men det blev betydligt lugnare den här gången och Lamotte avbröt snabbt sändningen för att hinna med att delta i ett SVT-program.

Gilla artikeln på Facebook

Tanken var att premiären för SVT:s nya debattprogram "Sverige möts" i skulle sändas i Kronogården på onsdagskvällen.

Men efter att det kom fram att journalisten Joakim Lamotte skulle delta i programmet stoppade kommunen sändningen med hänvisning till att den skulle "väcka oro" – och programmet sänds istället från en annan stadsdel.

Lamotte meddelade igår på Facebook att han ändå kommer att återvända till Kronogården på onsdagskvällen.

"Igår skrev jag att jag kommer återvända till Kronogården på onsdag, och jag håller alltid mina löften. Kommunen kanske kan stoppa SVT från att rapportera, men de kommer inte kunna stoppa mig", skrev han.

Joakim Lamottes livesändning från Kronogården började efter klockan 19 på onsdagskvällen. Han slutade dock sända redan efter cirka några minuter – det var lugnt på platsen och en hel del människor hade samlats för att visa sitt stöd för journalisten.

Lamotte meddelade att han var tvungen att avbryta sändningen så att han skulle hinna med att delta i SVT:s debattprogram, som börjar klockan 20:00.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.