Lamotte i Kronogården

Lamotte hade skottsäker väst i SVT: "Den hotbilden jag lever med"

Publicerad 26 februari 2020 kl 22.39

Inrikes. Frilansjournalisten Joakim Lamotte hade skottsäker väst när han medverkade i SVT:s debattprogram Sverige Möts.
– Nån måste fan stå upp mot de här gängen, sade journalisten.

Gilla artikeln på Facebook

På onsdagskvällen sändes SVT:s nya så kallade debattprogram Sverige Möts.

Sändningen skulle egentligen ha skett från gettot Kronogården i Trollhättan, men flyttades eftersom kommunen var rädd för kravaller.

Joakim Lamotte vägrade dock lyda kommunens order och direktsände från torget i Kronogården klockan 19.30, innan sändningen i SVT.

På grund av stor polisbevakning och många närvarande svenskar, som kommit till platsen på uppmaning av Lamotte, höll invandrargängen sig borta.

– Du har en skottsäker väst på dig, sade programledaren Belinda Olsson, som även påpekade att hon är gammal kollega med Joakim Lamotte då han förut jobbat på den statliga tv-kanalen.

– Det är den hotbilden jag lever med, svarade frilansjournalisten.

I programmet fick Lamotte bland annat höra att det var han som provocerade fram kriminella invandrares våld mot honom förra gången han rapporterade från Kronogården. Han anklagades för att ha en "rasistisk" svans bakom sig samt "fördomar". Förra gången han besökte Kronogården, då invandrare misshandlade honom, skrev han nämligen ett avskedsbrev till sina följare och anhöriga. Detta eftersom han bedömde att det fanns en risk att han skulle dödas. Men det var "fördomsfullt" av honom att göra så, hävdade en invandrarkvinna i SVT – trots att Lamotte blev både rånad och misshandlad den gången.

Det var hätsk stämning i SVT och publiken som det skattefinansierade programmet bjudit in jublade åt hetsen mot Lamotte. En medelålders svensk kvinna krävde att Lamotte skulle ta ansvar för vad andra skriver i hans kommentarsfält. En invandrarman påstod att Joakim Lamotte kostar samhället mer än vad "tio anställda gör på en månad", eftersom polisen måste skydda honom.

– Jag lägger skulden på båda, sade invandraren, som alltså hävdade att Lamotte bär skuld för att han blir attackerad när han som journalist rapporterar från invandrartäta problemområden.

– Nån måste fan stå upp mot de här gängen, svarade journalisten i programmet. Trollhättans kommun backar, poliserna backade tidigare, SVT backar. Nån måste stå upp, och det visade vi idag. Det var många som kom till Kronogården ikväll. Vi journalister har rätt att vara där.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Statlig lånegaranti till företag

Extra ändringsbudget klubbad. Regeringen ska ge kreditgarantier på 100 miljarder kronor.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0