Donald Trump och Bari Weiss.

Trakasserad judinna lämnar New York Times: "De kallade mig nazist och rasist"

Publicerad 15 juli 2020 kl 23.48

Media. Bari Weiss hoppar av som krönikör för The New York Times. Det berättar hon själv i ett öppet brev som bland annat publicerats av Spectator USA.

Gilla artikeln på Facebook

Weiss, som brukar framhäva sin judiska bakgrund, tar i det öppna brevet bladet från munnen om arbetsförhållandena på den liberala tidningen. Bland annat om hur hon öppet trakasserats av sina kollegor och hur hela tidningen är i klorna på vänsteraktivister.

"De har kallat mig nazist och rasist. Jag har fått lära mig att försöka skaka av mig kommentarer om hur jag 'skriver om judarna nu igen'", skriver hon samt: "Jag begriper inte hur ni låtit den här typen av beteende fortsätta inom ert företag inför öppen ridå för både personalen och allmänheten."

Bari Weiss beskriver sig själv som "centrist" och är starkt kritisk till att hennes arbetsgivare nästan enbart släpper fram så kallat "progressiva" röster. Hon rekryterades till New York Times efter Donald Trumps valseger 2016, ett valresultat som totalt överrumplade tidningen, i ett försök att skapa bredd och inte bara lyfta fram vänsteråsikter på opinionssidorna.

Weiss avhopp kommer sedan New York Times politiske redaktör James Bennet tvingats avgå efter att ha släppt igenom en debattartikel av en senator som krävt att militär sätts in för att stoppa den antivita Black lives matter-rörelsens framfart. "Upploppsmakarna har skapat anarki i många amerikanska städer", påstods det bland annat i den artikeln. Black lives matter-kritiska åsikter som många vänsterjournalister menade att tidningen absolut inte skulle ge utrymme åt.

New York Times är, jämte tv-bolaget CNN, den troligen främsta mediala fienden för USA:s president Donald Trump. Trump har i flera års tid refererat till tidningen som "det misslyckade New York Times". Efter beskedet om Bari Weiss avhopp twittrar Trump att "folk flyr" från tidningen och "vilken total soppa".


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0