KDU förbjuder interaktion med nationalister

Publicerad 17 juli 2020 kl 17.12

Inrikes. Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, sprider just nu ett internt meddelande till sina medlemmar för att förhindra interaktion med och "idolisering" av personer i nationalistpartiet Alternativ för Sverige. KDU:s ordförande Martin Hallander bekräftar att texten som "rastlösa högerextrema nollor" sprider på Twitter stämmer.

Gilla artikeln på Facebook

Det är KDU:s förbundsstyrelse som nu uppmanar sina medlemmar att sluta interagera och "idolisera" personer i Alternativ för Sverige.

Detta genom ett internt meddelande som läckt på nätet.

I texten förklaras bland annat att det kommit in "klagomål" på KDU-medlemmar som visat sig välvilligt inställda till AFS.

"Vill man aktivt idolisera AFS-sympatisörer kanske man inte hör hemma i KDU. Så enkelt är det", står det bland annat i texten.

"Vi har en kristdemokratisk värdegrund att tänka och ett rykte vi behöver vårda", fortsätter man.

Enligt ungdomsorganisationen är det problematiskt att bara följa eller interagera med Alternativ för Sverige-anhängare, eftersom det partiet enligt KDU är på "mils avstånd" från konservatismen.

Risken är också stor att media upptäcker och skriver om det.

"Att ge dem utrymme och följare är att ge dem en plattform att forma vad som är konservatism. Det är vår skyldighet att se till att det inte blir så", står det i det interna meddelandet.

Och har man någon personlig vän som råkar tillhöra AFS, ska man vara "petnoga" med att inte interagera med politiska inlägg som den sprider.

"Ni vinner absolut inget på att interagera med dem, vare sig ni har rätt i sak eller inte. Raka motsatsen ger ni dem uppmärksamhet", står det.

Samtidigt har man upprättat "listor" på "vettiga konservativa personer" som är ok att följa om man är medlem i ungdomsförbundet.

KDU:s ordförande Martin Hallander bekräftar händelsen, och han är stolt över det som står där.

"Rastlösa högerextrema nollor som tar sig själva på för stort allvar sprider ett inlägg där vi säger klart och tydligt att fascistiska och högerextrema idéer inte är välkomna i KDU. Låt mig göra det enkelt och bekräfta det. Stolt över varenda ord", skriver han på Twitter.

"Jag är uppenbarligen tillräckligt relevant för att era egna medlemmar ska läcka interna meddelanden där ni pratar om mig och Alternativ för Sverige", svarar en person i AFS och påpekar också:

"Med detta sagt kvarstår mina källor inom KDU, många blir allt mer trötta på den liberala falangen."


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0