Korankravallerna
Kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S) och Norrköpings kommundirektör Anna Thörn.

Kommuner kräver att polisen stoppar Paludans nya planer

Publicerad 19 april 2022 kl 13.50

Inrikes. Den danske islamkritikern Rasmus Paludan planerar nya koranbränningar – men Norrköpings och Linköpings kommun vädjar till polisen att stoppa honom, rapporterar Aftonbladet.

Dela artikeln

Efter påskens brutala kravaller i flera svenska städer har Rasmus Paludan ansökt om tillstånd för nya manifestationer i både Norrköping och i Linköping.

Under en pressträff på tisdagen vädjade Norrköpings kommundirektör Anna Thörn till polisen att stoppa Paludans planer.

– Under de här omständigheterna bör man inte bevilja nya tillstånd, sade hon enligt Aftonbladet.

Kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S) var också på plats under pressträffen och beskrev sin "avsky" för Rasmus Paludans handlingar.

Rasmus Paludan meddelade i morse att han på tisdagen kommer att bränna en koran i Tårnby i Danmark klockan 16-19 och att han gör detta "bara för att (den svenske vänsteraktivisten, reds anm.) Magnus Överengen sprider lögner på Twitter".

"Sanningen är förstås att den danska polisen, till skillnad från den svenska polisen, väl kan skydda mig. Därför vågar inte de kriminella grisarna från Sveriges förorter komma till Danmark, även om jag idag demonstrerar i Tårnby som ligger precis på andra sidan Öresund vid Öresundsbron. Våldtäktsmän och mördare i Rosengård vågar inte riktigt komma eftersom de vet att den danska polisen inte är rädd för ligisterna", skriver Paludan på Instagram.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.