Coronavaccin

Köpenhamn: Stor demonstration mot vaccinpass

Publicerad 7 februari 2021 kl 11.21

Utrikes. Ett stort antal människor marcherade genom köpenhamn på lördagskvällen för att protestera mot den danska regeringens så kallade vaccinpass, rapporterar RT/Ruptly.

Gilla artikeln på Facebook

Demonstrationen organiserades av gruppen Men in Black, som är missnöjda med den danska regeringens hantering av coronapandemin, och i synnerhet planen på att införa särskilda digitala "vaccinpass" för personer som låtit vaccinera sig mot covid-19.

Coronapassen innebär i praktiken att det blir tvång på att vaccinera sig för att få resa, skriver Yle. Man planerar också att passet ska användas för att få besöka restauranger och nöjesevenemang.

Enligt Yle deltog uppemot ett tusental personer i lördagskvällens demonstration, och deltagarna hade med sig facklor och bengaliska eldar.

Bilder som Ekstrabladet publicerat visar hur demonstranter bar på bilder som skildrade statsminister Mette Frederiksen som Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

För två veckor sedan brändes en Frederiksen-docka under en liknande demonstration. Då greps också två män greps för att ha hotat statsministern, skriver Yle.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

AFA-fotografen – en skådespelare. Nu har mannen som kartlagt deltagare i tusen­manna­marschen själv blivit kartlagd.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap